Počasí dnes14 °C, zítra21 °C
Pátek 3. května 2024  |  Svátek má Alexej
Bez reklam

Budějcké ragbistky postoupily. Cíl je udržet vyšší soutěž

Hráčky budějckého Rugby Clubu postoupily před sezonou do vyšší soutěže a v ní atakují lepší polovinu ligy. Pomáhají jim zkušenosti bývalé reprezentantky v Česku.

Získat do svých řad trenérku ragby v Česku je obtížné. Českobudějovickým ragbistkám se to ale povedlo. Před třemi roky získaly trenérku Terezu Daňhelovou, která je i bývalá reprezentantka. „Ženské družstvo existuje čtyři roky, ale do příchodu trenérky jsme byly bez většího úspěchu,“ uvedla hráčka Petra Fiřtová.

Budějcké hráčky změnily pod trenérkou kompletní přípravu a bylo to znát. Postoupily do vyšší soutěže a v ní jsou zatím na 4. místě. „Hrajeme druhou nejvyšší soutěž. V lize je šest týmů,“ říká Daňhelová. „Naším cílem je udržení soutěže a rozšíření týmu o nové hráčky.“

RC České Budějovice hraje sedmičkové ragby a jeho hráčky mají šanci i na reprezentaci. „Když má hráčka talent a pracuje na sobě na hřišti i mimo něj, může se dostat i do reprezentace. Z našeho týmu hrály za juniorskou reprezentaci již čtyři naše hráčky,“ říká dále Fiřtová.

V letošní sezoně zatím odehrály Jihočešky na turnajích 12 zápasů a obsadily dvakrát čtvrté místo a jednou páté. Před říjnovými turnaji jsou celkově na čtvrtém místě. „Trénujeme dvakrát týdně na hřišti TJ Vltava u ZŠ Bezdrevská a pokud by někdo měl zájem si zahrát, rádi ho uvítáme,“ dodala Fiřtová.

Štítky soutěž, Česko, reprezentace, České Budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Budějcké ragbistky postoupily. Cíl je udržet vyšší soutěž  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.