Počasí dnes22 °C, zítra14 °C
Pondělí 6. května 2024  |  Svátek má Radoslav
Bez reklam

Štírky v poháru skončily. Zápas s extraligovým Libercem měl jednoznačný průběh

Nebylo to povedené utkání. Štírky v osmifinále Poháru České pojišťovny čekal ale více než náročný soupeř. Na jih Čech přijel extraligový Liberec, který předvedl své kvality. Českobudějovické florbalistky od začátku nestíhaly a nakonec prohrály 1:9.

Domácí hráčky se bránily tlaku těch libereckých už od prvních sekund zápasu. Odolávaly však dlouho, a to i díky dobře postavené brance. Za Bartoníčkovou se jen v první třetině čtyřikrát rozezněla branková konstrukce. První branka však přišla až na začátku třinácté minuty. Krásnou umístěnou střelu vyslala Oxana Šamanina a Liberec vedl. O čtyři minuty později hostující hráčky navýšily své vedení. Po soustavném tlaku se prosadila Martina Dostalíková. Do konce první dvacetiminutovky se Severočešky trefily ještě jednou. Povedenou střelou se prezentovala Hana Koníčková.

Ani ve druhé třetině se obraz hry příliš nezměnil. Štírky se občas podívaly na polovinu soupeře, ale jejich útoky neměly dlouhého trvání. A tak hned v úvodu přišla už čtvrtá branka Liberce. Podruhé v zápase se trefila Oxana Šamanina. Ve 27. minutě přišla pěkná akce hostujících hráček, na jejímž konci stála opět Oxana Šamanina, která tak zkompletovala hattrick. Téměř přesně v polovině duelu využily extraligové hráčky přečíslení tři na dva a po střele Martiny Dostalíkové už to bylo 6:0. To bylo na Bartoníčkovou moc a v brance ji nahradila Petržalová. Ta ale inkasovala ještě v prostřední části z hole Martiny Dostalíková, která si také připsala už třetí gól v zápase.

Na začátku poslední třetiny měly štírky možnost přesilové hry, ve které nehrály vůbec špatně a měly několik šancí na čestný úspěch. Všechny pokusy ale Štěpánová pochytala. Po nevyužité přesilovce tak přišel trest v podobě další liberecké branky. Razantní střelu vyslala Nikol Pekárková. Poslední gól Liberce vstřelila Vendula Plíšková. Jihočešky ale bojovaly až do konce a chtěly zaznamenat alespoň jednu branku. To se jim nakonec povedlo. Devět sekund před koncem našla Minářová před prázdnou brankou Elišku Juhaňákovou, která už měla snadnou pozici. Štírky tak nakonec prohrály s Libercem 1:9 a s Pohárem České pojišťovny se loučí v osmifinále.

„V poháru jsme narazili na extraligového soupeře, který svoje kvality potvrdil a po právu postupuje dál. Pro nás je to i tak úspěch, protože historicky se tým žen tak daleko nikdy nedostal. Na hřišti jsme nechali vše a hráli jsme až do poslední minuty a za to patří holkám velké dík. Doufám, že tyto získané zkušenosti zužitkujeme ve své lize. Děkuji také za hojnou účast diváků,“ řekl k zápasu trenér Luboš Hanšpach.

Štírky pokračují ve florbalovém kolotoči zápasy 1. ligy. V pátek 4. listopadu je čeká v českobudějovické Sportovní hale od 20:30 Česká Lípa. O den později, tedy v sobotu 5. listopadu, se střetnou na stejném místě od 17:40 s Mladou Boleslaví.

FBC Štíři České Budějovice – FBC Liberec 1:9 (0:3, 0:4, 1:2)

Branky a nahrávky: 60. Juhaňáková (Minářová) – 13. Šamanina (Leierová), 17. Dostalíková (Koníčková), 19. Koníčková (Dostalíková), 22. Šamanina (Leierová), 27. Šamanina (Leierová), 30. Dostalíková (Koníčková), 33. Dostalíková (Leierová), 46. Pekárková (Dlouhá), 55. Plíšková (Pekárková). Střely: 11:62. Vyloučení: 0:1. Bez využití. Diváci: 87. Rozhodčí: Šafář, Draxler.

FBC Štíři České Budějovice: Bartoníčková (30. Petržalová) – Šraierová, Sýkorová, Dostálová, Strumínská, Dudová, Malátová, Linhartová, Minářová, Juhaňáková, Kašparová, Tichá, Čečková, Kratochvílová.

FBC Liberec: Štěpánová – Dostalíková, Leierová, Gruntová, Koníčková, Dlouhá, Mlejnková, Pekárková, Kronychová, Plíšková, Kabeláková, Vokatá, Šamanina.

Autoři

Štítky FC Slovan Liberec, Hana Koníčková, Generali Česká pojišťovna, Česko, SK Dynamo České Budějovice, FK Mladá Boleslav, Pohár České pojišťovny

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Štírky v poháru skončily. Zápas s extraligovým Libercem měl jednoznačný průběh  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.