Počasí dnes20 °C, zítra19 °C
Sobota 11. května 2024  |  Svátek má Svatava
Bez reklam

Štíři budou usilovat o pátou výhru v řadě, střetnou se s Kadaní

Výborné období v Národní lize prožívají florbalisté Štírů. Z posledních čtyř utkání vybojovali jedenáct bodů a o další tři budou bojovat v sobotu 29. října od 19 hodin v českobudějovické Sportovní hale s Kadaní.

Kadaň neprožívá úplně podařený start do sezony. Za šest odehraných zápasů posbírala pouze tři body. V prvním kole padla v Plzni 6:8, poté doma vyválčila bod, když prohrála s Turnovem 5:6 v prodloužení. I ve třetím kole brala bod. V Jaroměři ale nakonec podlehla 7:8 v prodloužení. Následoval neúspěšný domácí duel s Mukařovem a prohra 3:4. Zatím poslední bod vybojovali Kati na palubovce Králova Dvoru, kde nakonec padli 5:6 v prodloužení. Poslední kolo týmu z Ústeckého kraje vůbec nevyšlo. Doma schytalo debakl od Chomutova 3:18.

Venku jsou Severočeši třetím nejhorším celkem.

Kadaň má také čtvrtý nejhorší útok. Vstřelili zatím pouhých 29 branek. Co se obrany týče, tu mají dokonce nejhorší z celé soutěže. Míček z branky lovili Kadaňští už padesátkrát.

Co však Katům vychází, to jsou přesilovky. Jejich úspěšnost je 44,44%, což je třetí nejlepší přesilovka v soutěži. Daří se jim také v oslabení. Ubránili 78,57% početních nevýhod a dvakrát dokonce sami skórovali. I zde jsou třetí nejúspěšnější v lize. Je to také tím, že Kadaň je druhým nejméně vylučovaným týmem s pouhými 25 trestnými minutami.

Nejproduktivnějším hráčem je Lukáš Pardubský, jenž v šesti zápasech zaznamenal třináct kanadských bodů (9+4). V tabulce produktivity mu patří osmá příčka

V loňské sezoně skončila Kadaň v základní části devátá a skončila tak těsně před branami play-off. V play-down však porazila Čelákovice 3:0 na zápasy a udržela se v Národní lize.

Štíři neměli vstup do nové sezony vůbec podařený. Nejprve doma prohráli s Chomutovem 6:10 a poté nestačili na Panthers Praha. Padli 3:4. Pak ovšem přišla čtyřzápasová vítězná série. Výhra v Čelákovicích 7:3, v Plzni 7:6, doma s Jaroměří 10:9 a naposled v hale Králova Dvora 5:4 v prodloužení. V tabulce jsou tak s jedenácti body na páté příčce, čtyři body za prvním Turnovem.

Budějčtí florbalisté se pyšní čtvrtým nejlepším útokem s 38 góly, ale pátou nejhorší obranou s 36 obdrženými brankami. Co Jihočechům nevychází, to jsou přesilové hry. Využili pouze 27,27%, což je čtvrtý nejnižší počet. Dokonce při vlastní přesilovce dvakrát inkasovali. Oslabení mají druhé nejhorší v soutěži, když ubránili pouze 42,86%.

Nejproduktivnějším štírem je Lukáš Malý s patnácti body za šest utkání (10+5). Je tak čtvrtým nejvíce bodujícím hráčem soutěže a druhým nejlepším střelcem.

V předešlé sezoně skončili Štíři na čtvrtém místě po základní části. Stopku v play-off jim vystavily v semifinále Karlovy Vary, které celou soutěž vyhrály. Jihočeši s nimi padli 0:3 na zápasy.

Vzájemné zápasy Českých Budějovic a Kadaně vyzněly v loňské sezoně lépe pro Štíry. Doma zvítězili 4:3 a na venkovní palubovce 7:5.

První letošní střetnutí začne v sobotu 29. října v 19 hodin v českobudějovické Sportovní hale.

Autoři

Štítky Kadaň, soutěž, Plzeň, Turnov, Jaroměř, Králův Dvůr, Chomutov, Čelákovice, FbC Panthers, Mukařov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Štíři budou usilovat o pátou výhru v řadě, střetnou se s Kadaní  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.