Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Český strongman Jiří Tkadlčík zavítal do táborského sportcentra

Obrovský zájem vzbudil seminář českého strongmana a powerliftera Jiřího Tkadlčíka, který zavítal na jih Čech. Přesněji do táborského sportcentra Peta. Vyslechnout si rady a zkušenoti jednoho z největších tuzemských siláků si přišlo několik desítek lidí.

Celý program, který trval téměř čtyři hodiny, se skládal ze dvou částí. V první se Tkadlčík věnoval čistě teorii. Vyprávěl své vlastní zkušenosti ze závodů, popsal svou tréninkovou přípravu, jeho jídelníček a všechny věci s tím spojené. Došlo i na téma dopingu.

Spíše než přednáška to byla diskuse a všichni účastníci se mohli ptát téměř na cokoliv. Tkadlčík na všechno odpovídal i se svým osobitým humorem.

Druhá část byla praktická. Zájemci si mohli vyzkoušet mrtvý tah a Tkadlčík všem vysvětloval správnou techniku. Několik jedinců si i díky němu vyrovnala nebo vylepšila svůj osobní rekord.

I přerovský rodák se zapojil do zvedání železa. Nejprve začal na zahřívacích 70 kilogramech, které zvedl nespočetněkrát. Poté postupně přidával a přidával. Když se dostal na rovných 300 kilogramů, zvedl je třikrát. Váha se ale vyšplhala na 370. Také s touto vahou si poradil.

Následovalo 390. Osobní rekord ale Tkadlčík nezvedl. „Jsem rád, že jsem ji alespoň trošku zvedl. Do konce roku dám 400. A na to, že jsem se dneska vůbec necítil, jsem s 370 spokojený,“ zhodnotil svůj výkon Tkadlčík.

Sám Tkadlčík také slíbil, že to nebyla jeho poslední cesta na jih Čech. „Ještě se tu určitě potkáme,“ uzavřel.

Štítky Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Český strongman Jiří Tkadlčík zavítal do táborského sportcentra  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.