Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Frisbee: 3SB si z Plzně vezou zlato

Českobudějovičtí 3SB přidali ke svým úspěchům další. Tentokrát si odvezli zlato z Halového mistrovství České republiky v kategorii MIXED (muži i ženy zároveň), které se konalo v lednu v Plzni.

Jelikož se jednalo o turnaj pro první i druhou ligu, zúčastnilo se ho rekordních 26 týmů z celé České republiky. Nechyběli ani zástupci Budějc, a to ani v jedné lize. V první vybojoval prvenství A-tým, ve druhé získal 8. místo z 16 účastníků B-tým.

Cesta k titulu však nebyla úplně jednoduchá. Základní skupina byla těžká a zápasy vyrovnané. Největším oříškem byli pražští Prague Devils, kteří se nakonec museli spokojit s těsnou porážkou 10:11. I tato výhra zajistila Jihočechům prvenství ve skupině a mohli v poklidu sledovat B-tým, jak bojuje ve druhé lize.

Ten po dvou výhrách a jedné prohře obsadil druhé místo ve skupině a čekaly ho ještě křížové zápasy o to, v jaké skupině o umístění si zahraje. První souboj s týmem jElita, původem z Ostravy, skončil úspěšně, druhý však nikoli, což znamenalo zápasy o 5. – 8. místo.

Neděle přinesla část turnaje, která je nejzrádnější - vyřazovací boje. Áčko 3SB bylo díky sobotnímu vítězství ve skupině nasazené rovnou do čtvrtfinále, kde s přehledem přehrálo brněnské Left Overs poměrem 16:9.

Semifinálový zápas byl reprízou loňského ročníku, 3SB nastoupili neohroženě proti pražským Yellow Fever. Loni skončila vítězná cesta 3SB před branami finále. To se letos nemělo opakovat. I když v průběhu zápasu Jihočeši inkasovali několik breaků, nakonec si zápas dokázali vzít zpět a po vypršení času výsledek hovořil pro budějovické hráče. Medaile byla jistá, teď záleželo už jen na barvě cenného kovu.

Poslední klání turnaje bylo přehlídkou ukázkového Ultimate Frisbee. Druhý účastník finále, pražští FUJ, ovšem nedokázali přerušit vítěznou sérii hráčů v červeném a odvezli si pouze stříbro. 3SB se stali halovými mistry republiky v kategorii MIXED pro rok 2017.

B-týmu se nedělní zápasy nepovedli a po dvou prohrách si odvezli konečné 8. místo.

Halové Ultimate Frisbee je v sport pro dva týmy o pěti hráčích. Cílem je pomocí přihrávek dostat a chytnout disk v zóně soupeře. Lze jej hrát v kategori OPEN (muži), WOMEN a MIXED. V České asociaci létajícího disku je registrovaných přes šest stovek aktivních hráčů.

Tisková zpráva

Štítky Plzeň, Česko, zlatá medaile, frisbee, České Budějovice, Yellow Fever

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Frisbee: 3SB si z Plzně vezou zlato  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.