Počasí dnes7 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Zimní dálková rallye veteránů opět zavítá do České republiky

Zimní dobrodružství veteránů na čtyřech kolech s názvem The Winter Trial zavítá stejně jako před rokem do České republiky. Jedinou tuzemskou posádkou na startu osmnáctého ročníku této dálkové rallye budou Karel Mach a Jan Bláha se Škodou 130 RS. Jihočeská dvojice může zužitkovat bohaté zkušenosti, které v minulých letech získala ze svých šesti účastí na slavné Rallye Monte-Carlo Historique.

Soutěž organizovaná ostříleným nizozemským týmem zavítá na jih Čech díky mnohaleté spolupráci s promotérem a spolupořadatelem Rallye Český Krumlov, agenturou ČK motorsport. Do Winter Trialu 2018 je přihlášeno 72 posádek z osmi evropských zemí. Stroje vyrobené v 60. a 70. letech minulého století jsou rozděleny do kategorií Trial (35) a Challenge (37).

Průjezd Jihočeským krajem je na programu hned v úvodu podniku. Rallye odstartuje v neděli 4. února ráno u sídla společnosti BMW v německém Mnichově a první etapu posádky zakončí u českobudějovického Clarion Congress Hotelu. V dalších dnech budou účastníci pokračovat do Rakouska a Slovinska. Po zdolání náročné trati dlouhé zhruba 2300 kilometrů je cílovou destinací v pátek 8. února rakouský Sankt Wolfgang.

„Největším tahákem pro české fanoušky je měřený test ve Svatém Janu nad Malší, který odstartuje v neděli kolem 17. hodiny u tamního obecního úřadu. Posádky čeká uzavřená trať rychlostní zkoušky známé z českokrumlovské rallye včetně atraktivního průjezdu hospodářským areálem,“ přiblížil trasu Winter Trialu Pavel Kacerovský z ČK motorsportu.

Během nedělního odpoledne projedou účastníci také například Vyšším Brodem, Dolním Dvořištěm, částí legendární rychlostní zkoušky Malonty nebo kaplickým náměstím. Pondělní etapa je zavede z Českých Budějovic do Soběnova, Benešova nad Černou, Nových Hradů a Českých Velenic.

Soutěž se koná jako rallye pravidelnosti a jejím principem je co nejpřesnější dodržování rychlostního průměru při respektování veškerých předpisů. Kromě krátkodobé uzavírky ve Svatém Janu nevyžaduje žádné dopravní omezení.

Kompletní seznam přihlášených a více informací o Winter Trialu 2018 naleznete na internetových stránkách.

Tisková zpráva

Štítky winter rallye, rallye, veteráni, auta, závod, Česko, Karel Mach, Jan Bláha, Škoda 130 RS, BMW, Český Krumlov, Rakousko, Slovinsko, Mnichov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zimní dálková rallye veteránů opět zavítá do České republiky  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.