Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Runtour v Českých Budějovicích se kvapem blíží

Konečně je jaro a s teplejším počasím přichází pro většinu lidí i začátek běžecké sezóny. Kdy jindy zahájit závodní běžeckou sezónu než nyní? RunTour v Českých Budějovicích, se rychle blíží. Závodníci vyběhnou již v sobotu 14. dubna.

Jedinečná atmosféra historického centra města opět poutá pozornost, a na trať tak vyběhne téměř 1800 závodníků. Zkušení i nezkušení běžci se rozběhnou v sobotu 14. dubna na pět a deset kilometrů, ti nejmenší pak poběží 500 nebo 1000 metrů. Část ze startovného je věnováno Nadaci Leontinka, která pomáhá dětem a studentům se zrakovým postižením. V roce 2017 se díky RunTourákům na tuto nadaci věnovalo 1 401 800 korun.

O unikátním závodu, do kterého se můžou přihlásit nadšenci, zkušení, pokročilí, ale i úplní začátečníci, se tak může bez nadsázky říci, že zvedá Česko z gauče. Právě ona podněcuje závodníky k tomu, aby si závod především užili a neohlíželi se primárně jen na výsledek. 

Ti nejmenší startují svůj pětisetmetrový závod v 10:00 dopoledne, následují je starší na 1000 metrů od 10:25 a 10:50. Dospělí běžci vybíhají na pětikilometrovou trať přesně ve 12:00 hodin a poslední závod dne, ten na deset kilometrů, startuje ve 13:00. Výdej čísel a registrací začíná od 8:30 hod.

Registrace se dají zakoupit on-line na www.run-tour.cz a v současnou chvíli jsou za 500 korun, na místě budou stát o sto korun více. Aktuality a veškeré informace z přípravy závodu také můžete sledovat na Facebookové stránce https://www.facebook.com/runtour.

RunTour v Budějcích podpoří dvouletou Beátku

Beátka trpí Treacher-Collins syndromem. Narodila se s neprůchodným nosem, hrudník se hodně propadal a celkově se jí obtížně dýchalo a měla viditelné deformity v obličeji a čeká ji ještě spousta operací, které jí zlepší kvalitu života. „Syndrom není na rok, ani na dva, ale na celý život. Doufáme, že i tu nepříjemnou stránku syndromu, což je přijetí okolím a vrstevníky, zvládneme. Zatím jsme se s manželem rozhodli šířit povědomí o tomto syndromu a křičet do světa, že nejsme chudáci, ale naopak si užíváme každý den, kdy jsme všichni spolu a Beátka se směje,“ říká Beátčina maminka.

Tisková zpráva | Foto Yan Renelt

Štítky běh, RunTour, závod, České Budějovice, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Runtour v Českých Budějovicích se kvapem blíží  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.