Počasí dnes10 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

VIDEO: Karatisté z Čech i ciziny se utkali v dvoudenním klání v Českých Budějovicích

Rekordní účast zažil devátý ročník Sparing campu – klání karatistů, které se odehrálo o uplynulém víkendu v Českých Budějovicích. Na jihu Čech se v sobotu 28. dubna a v neděli 29. dubna utkalo více než 450 závodníků z Čech, Slovenska, Polska, Maďarska a Ukrajiny.

Pořádajícím klubem je tradičně TJ Karate České Budějovice ve spolupráci s reprezentací České republiky. Mezi hosty nechyběl primátor města Jiří Svoboda, který pogratuloval a předal ceny vítězům.

„Letos přijelo do Českých Budějovic 466 účastníků z Polska, Slovenska, Maďarska, Ukrajiny a Čech. Což je rekordní účast. V prvním Sparing campu jsme začínali více méně na klubové úrovni v roce 2013, kdy se campu účastnilo 63 závodníků,“ uvedl Jan Kočí, trenér z TJ Karate České Budějovice.

Letošní devátý ročník se uskutečnil zároveň na dvou místech. Bojovníci Kata se sešli v tělocvičně v ulici Emy Destinové, a závodníci Kumite ve sportovní hale katedry tělovýchovy Na Sádkách.

„Soupeřilo se zároveň na devíti zápasištích, ve třech blocích a celkem se odehrálo 12 744 rozhodovaných zápasů. V každé kategorii postoupili do finálové bloku dva nejúspěšnější závodníci, kteří vyhráli během celého dne nejvíce zápasů, a poté se utkali o pohár pro vítěze Sparing campu,“ popsal Kočí.

Sportovní klání bylo organizované pro všechny věkové kategorie a bylo důležité, aby každý závodník absolvoval co nejvíce zápasů s co nejvíce různými soupeři. Každý účastník tak absolvoval na 30 až 40 rozhodovaných zápasů, což je více než stihne jeden závodník například na šesti až sedmi turnajích.

„Po diskuzi s ostatními trenéry z Čech a zahraničí, jsme se shodli, že tohle je správná cesta pro rozvoj sportovního karate a pro efektivní poměření sil se závodníky z jiných klubů a států. Ohlasy byly a jsou velmi pozitivní a všichni zahraniční účastníci potvrdili účast i v příštím ročníku,“ dodal Kočí.

Štítky karate, TJK, České Budějovice, kata, kumite, sparing, sparing camp, Česko, Polsko, Ukrajina, Maďarsko, Slovensko, Jiří Svoboda

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Karatisté z Čech i ciziny se utkali v dvoudenním klání v Českých Budějovicích  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.