Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Soutěže tenisových družstev jsou ve své polovině

V letošní sezoně reprezentuje budějcký tenisový klub LTC Tonstav – Service v soutěžích šest týmů.  Čtyři družstva hrají v mládežnických kategoriích a dva týmy v kategorii dospělých. A všichni reprezentanti klubu z jihočeské metropole si vedou znamenitě. Ovšem spoustu tenisových bitev mají ještě před sebou.

Velkého úspěchu dosáhlo nejmladší družstvo babytenistů, které si velice dobře vedlo v soubojích ve skupině, kterou vyhrálo a nominovalo se tak do krajského finále. Výborné výkony předváděli hráči také ve finálové skupině, ani zde nenašli přemožitele a tímto vítězstvím si družstvo zajistilo postup na Mistrovství České republiky družstev v babytenisu, které se uskuteční v září v Prostějově. Babytenisté mají tedy jako jediní své jarní soutěže družstev ukončené.

Ostatní týmy mají odehraná čtyři kola. Družstvo mladších žáků figuruje v polovině soutěže na průběžném čtvrtém místě. Na kontě má dvě výhry a dvě prohry se silnými soupeři. Cílem je udržení pozice v polovině tabulky. Starší žáci prohráli pouze jedenkrát a to s favoritem soutěže LTC Tábor 1903, se třemi výhrami a jednou prohrou si drží průběžné druhé místo ve skupině. 

Družstvo dorostu si s bilancí dvě prohry a dvě výhry drží průběžnou třetí příčku. Dorost čekají utkání s papírově slabšími soupeři, očekává se tedy boj o umístění na čelních příčkách v tabulce. Obě družstva dospělých byla zatím stoprocentně úspěšná a bez prohry vedou každé svoji skupinu.

Áčko v následujících dvou kolech čeká silný soupeř, vždy tým, který prozatím také ještě neprohrál, souboj o první místo v tabulce bude tedy ještě zajímavý.  

Pěkné tenisové zápasy budou na kurtech k vidění až do posledního červnového víkendu. Zajít se podívat můžete o sobotách nebo nedělích, více info a přehled utkání zjemci najdou na webu LTC Tonstav - Service České Budějovice.

Tisková zpráva

Štítky sport, tenis, LTC, zápas, soutěž, dorost, České Budějovice, Česko, Prostějov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Soutěže tenisových družstev jsou ve své polovině  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.