Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Šáchová a Osouchová z TJ Karate bojovaly v Umagu o olympiádu. Do Buenos Aires nepostoupily

Kvalifikační turnaj v karate, ze kterého se postupovalo na Young Olympic Games do argentinského Buenos Aires, hostil minulý týden chorvatský Umag. O nominaci na prestižní olympiádu mládeže bojovaly Martina Šáchová a Nela Osouchová z klubu TJ Karate České Budějovice. Šáchové chyběly k postupu dvě výhry.

Dvoudenní kvalifikace se zúčastnili nejlepší mládežničtí karatisté. Z budějckého klubu do Chorvatska vyrazily zápasit Martina Šáchová a Nela Osouchová. „Turnaj byl velmi těžký. Cestu do Argentiny si vybojovaly pouze finalistky každé kategorie,“ upřesnil hlavní trenér TJ Karate Miroslav Hýsek.

Do vyřazovacích bojů v play-off se dostala pouze Šáchová. V prvním vyřazovacím kole udolala Stefanii Hernandezovou z Kolumbie 1:0. „Na Martině sice byla znát nervozita, ale výbornou taktikou zápas zvládla a postoupila,“ řekl dále Hýsek.

Ve druhém kole šla Jihočeška proti závodnici z Bosny a Hercegoviny. Se Stefanií Kresičovou byl zápas dlouho vyrovnaný a ještě pár sekund před koncem remízový 1:1. Šáchová ale překvapila v samém závěru, kdy tvrdým kopem zasáhla soupeřku do břicha a zvítězila 3:1.

Další soupeřka byla Tina Bratičová z Kanady a šlo o velmi zkušenou karatistku. Kanaďanka ukázala své kvality hned v prvním kole, ve kterém porazila soupeřku z Ukrajiny jasně 7:0. Stejný bodový příděl následoval i v duelu se Šáchovou, ale s tím rozdílem, že body brala česká reprezentantka.

Martina byla po celou dobu aktivnější a zaslouženě vedla a kontrolovala vývoj skóre. To se nakonec zastavilo na 7:5. Tím jsme se dostali do čtvrtfinále a tudíž mezi nejlepší osmičku turnaje,“ dodal trenér s tím, že další soupeřkou byla Chorvatka Gréta Zorková.

A domácí reprezentantka bohužel vystavila Šáchové stopku. Česká karatistka sice vstoupila do zápasu aktivně a měla navrch, ale soupeřka využila pod tlakem dvě šance na body. Podruhé na turnaji se pak dokázala Šáchová kopem do břicha vrátit do hry o postup, ale Zorková dalšími dvěma body z defenzivy rozhodla. Pro Šáchovou znamenala prohra konec olympijského snu. V celkovém hodnocení obsadila Jihočeška solidní 5. místo.

Nela Osouchová, druhá česká bojovnice, dokázala sice v prvním kole přetlačit svou italskou soupeřku, ale podle rozhodčích nebyly její údery čisté. Naopak ze dvou akcí Italky dvakrát inkasovala a prohrála 0:2. „Turnaj pro Nelu rychle skončil, ale s výkonem jsem byl maximálně spokojený,“ řekl Hýsek ke své druhé svěřenkyni.

Autoři | Foto archiv TJ Karate České Budějovice

Štítky TJ Karate České Budějovice, Martina Šáchová, kvalifikace, olympiáda, OH, karate, olympijské hry, Buenos Aires, Umag, České Budějovice, Argentina, Chorvatsko, Kolumbie, Bosna a Hercegovina, Kanada

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Šáchová a Osouchová z TJ Karate bojovaly v Umagu o olympiádu. Do Buenos Aires nepostoupily  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.