Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Čeští softbalisté vyhráli evropský šampionát. Týmu pomohli i Jihočeši

Parádní jízdu mistrovstvím Evropy zakončila česká mužská reprezentace finálovou výhrou a ziskem zlaté medaile. Češi vybojovali již čtvrté zlato v řadě a týmu pomohla i trojice Jiří Korčák, Patrik Kopečný a Petr Frejlach z klubu Žraloci Ledenice.

V týmu měl být i Patrik Kolkus, čtvrtý hráč z Ledenic, ale týden před turnajem si zlomil prst a musel být nahrazen. Nadhazovač Petr Frejlach a hráči do pole Jiří Korčák s Patrikem Kopečným i tak zanechali v reprezentaci velkou stopu a týmu pomohli k obhajobě titulu.

Cíl jsme měli jasný. Do turnaje jsme šli s tím, že chceme obhájit zlatou medaili. Měli jsme omlazené mužstvo a jsem rád, že jsme to dokázali,“ uvedl Jiří Korčák. „Turnaj jsme si užili po organizační i fanouškovské stránce. Podpora diváků byla obrovská a pomohlo nám to.

Češi ve finále mistrovství Evropy porazili Nizozemsko jasně 10:3 a šampionátu vládnou nepřetržitě od roku 2012. Hráči a realizační tým ale nemá čas na odpočinek. Již v srpnu se koná Intercontinental Cup v Praze a odteď vše směřuje k mistrovství světa, které se koná příští rok také v České republice.

ČTĚTE VÍCE: Ledenice budou hostit evropský šampionát

Mistrovství Evropy bylo pouze první zkouškou před světovým šampionátem. Teď máme Intercontinental Cup, kde se setkáme s nejlepšími týmy z celého světa. Bude to těžká prověrka a těšíme se na ní,“ dodal dále Korčák. Na Intercontinental Cup přijedou do Česka i mistři světa z Nového Zélandu, Argentina, Japonsko či USA.

Ledenice mají zastoupení nejen mezi hráči, ale i v realizačním týmu. U mužstva je jako trenér Jaroslav Korčák (starší bratr Jiřího), který po turnaji pro softball.cz řekl: „Cílem bylo vyhrát každý zápas turnaje, to se až na jeden povedlo. Naštěstí ta jediná prohra neznamenala nic pro průběh turnaje. Jsem na kluky i na celý český tým pyšný. Zvládli jsme to ubojovat a jsme opět mistři Evropy.“Reprezentace se bude na mistrovství světa připravovat po celý rok a pro všechny účastníky půjde o jeden z vrcholů současné kariéry. Světový šampionát se bude totiž konat v Evropě poprvé a pro všechny tak půjde o další motivaci, aby se dostali do užší nominace na turnaj.

Autoři | Foto Grega Valančič

Štítky softbal, Žraloci Ledenice, mistři, mistrovství Evropy, zlatá medaile, Evropa, Ledenice, reprezentace, mistrovství světa, Česko, Nizozemsko, USA, Japonsko, Argentina

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Čeští softbalisté vyhráli evropský šampionát. Týmu pomohli i Jihočeši  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.