Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Karatisté bojovali v dalekém Japonsku. Jihočechům chyběla k medaili jedna výhra

Uplynulý týden se konalo v japonském Kóbe Akademické mistrovství světa. Českou republiku reprezentovali i tři Jihočeši. Bronz získaly v kategorii kata týmu zástupkyně Masarykovy univerzity v Brně.

Do Japonska jeli z Jihočeské univerzity Tomáš Hermann a Adriana Crhonková. Dále byl v týmu ze Západočeské univerzity Jiří Krych a z Brna letěly Sabina Forstová, Barbora Kočtářová a Simona Forstová,“ uvedla trenérka a šéfka této části výpravy Lucie Veithová. Hermann i Crhonková bojují za klub TJ Karate České Budějovice, Krych patří pod druhý budějcký oddíl Fight Club.

Na turnaji FISU World University Karate Championship jako první bojovala Crhonková, která v kategorii kumite ženy do 50 kilogramů rozdrtila v prvním kole Kiaru Lakaramovou z Jihoafrické republiky jasně 6:0. Ani Eva Alexanderová z USA nedokázala ve druhém zápase prolomit obranu Češky. Výhra 3:0 posunula Crhonkovou do semifinále, kde narazila na bojovnici z Tchaj-peje. S Gu Shiau-Shuang prohrála 0:5. „K tomuto zápasu je nutné dodat, že soupeřka patří mezi světovou špičku a v žebříčku je v první desítce,“ upřesnila Veithová s tím, že Crhonkovou tak čekal zápas o bronzovou medaili. S Íránkou Faezeh Chizari prohrála 1:7.

Boj o bronz bohužel ovlivnil kop za tři body v první čtvrtině zápasu. Adriana musela tedy zápas otevřít a soupeřka toho využila. I když to necinklo, je v jejích výkonech vidět důležitý posun. Začíná se více opírat o jiné techniky, než byla doposud zvyklá, a daří se jí zvyšovat jejich úspěšnost. Rozšiřuje si tak komplexně flexibilitu a věřím, že ji to v budoucích výkonech pomůže,“ řekla dále Veithová ke své svěřenkyni.  

Tomáš Hermann v kategorii kumite muži nad 84 kilogramů deklasoval své soupeře před časovým limitem v prvním i druhém kole. Nejprve vyprovodil z tatami Wanga Yung-Chi z Tchaj-peje 8:0, poté stejným výsledkem rozdrtil Holanďana Mitchella Bakhuijsena. Až ve třetím kole český reprezentant narazil. Na domácího Daiki Anda nestačil 0:3. „Byl to vyrovnaný zápas. Zápas se rozhodoval ve druhé polovině, ve které dokázal Japonec bodovat,“ uvedla trenérka. Zápas o bronzovou medaili Hermannovi nevyšel a s Somanroyem M Arulveeranem z Malajsie prohrál 1:6.

Jiří Krych prohrál v kategorii muži do 84 kilogramů hned v prvním kole s Kamranem Madani z USA 1:4. A protože soupeř došel až do finále, vytáhl českého borce do repasáže. V ní Krych udolal Marcina Krykowskiho z Polska 5:4 a čekal ho boj o bronzovou medaili. S Alvinem Karaqi z Kosova ale prohrál 0:5.

Třikrát jsme těsně skončili mimo medailové umístění, takže nám udělaly velkou radost holky, které vybojovaly bronzovou medaili v kata týmu,“ dodala Veithová.

Štítky Adriana Crhonková, Tomáš Hermann, TJ Karate České Budějovice, Japonsko, Kóbe, Masarykova univerzita, Česko, bronzová medaile, USA, Západočeská univerzita v Plzni, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích, Tchaj-pej, Eva Alexander, Jihoafrická republika

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Karatisté bojovali v dalekém Japonsku. Jihočechům chyběla k medaili jedna výhra  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.