Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Nové budějcké workoutové hřiště otestoval fitness trenér. Osobně projektu fandím, řekl

Budějce mají první workoutové hřiště. Žlutočervená kovová konstrukce je u Malše k dispozici všem nadšencům, kteří si chtějí zamakat na své postavě na čerstvém vzduchu. Hřiště je otevřeno teprve několik málo hodin, Budějcká Drbna ho pro vás ale stihla otestovat.

Hřiště je velké 65 metrů čtverečních a najdete na něm například trojitá bradla, hrazdy v různých výškách, vodorovný žebřík, svislé žebřiny, lomenou hrazdu, vysuté křídlo jako šikmý žebřík, gymnastické kruhy, pole dance, víceúčelovou lavici s bradly a dále šikmou lavici a stepy, což jsou víceúčelové stupínky. K otestování prvního venkovního hřiště jsme oslovili budějckého osobního trenéra Lukáše Zetka. 

„Můj první dojem se nesl v duchu roztomilosti  při pohledu na malé, barevné hřišťátko". Okamžitě jsem měl však chuť si na hrazdy vyskočit a vše osahat,“ popsal hned na začátku Lukáš. Kladně hodnotil prostředí, ve kterém hřiště stojí. Negativem ale může být, že se hůř hledá. „Určitě bych doporučil doplnit nějakou navigaci, cedulky, které mě ke hřišti přivedou,“ vytkl hned na úvod.

„Zahrnu-li i přítomná bradla a kruhy, tak vesměs průměry všech madel mi do dlaní perfektně padly. V člověku se opravdu probudila chuť se kvalitně vyřádit. Mínusem nejen v tomto případě, ale i všech workoutových hřišť, však nadále zůstává absence možnosti kvalitního procvičení dolních partií. Samotné dřepy a výpady s vlastní vahou budou pro nováčky možná zprvu dostačující, nicméně tyto cviky se nevyrovnají obtížnosti shybů a dipů a vzniká zde určitá nevyváženost,“ pokračoval. Pro trénink vrchní části těla s vlastním tělem se podle Lukáše jedná o výbornou volbu.

Rovnou na začátek trenér řekl, že není typický „venkovní wourkouter“, ale snažil se k hodnocení přistupovat objektivně. „I přesto, že by si nově otevřené workoutové hřiště zasloužilo určitě prostornější a bohatší využití, osobně tomuto projektu fandím a doporučuji všem Budějčákům, kteří by si rádi zpestřili svůj klasický tréninkový plán,“ uzavřel.

Foto Jana Kroneislová

Štítky test, workout, venkovní hřiště, cvičení, České Budějovice, trenér, Drbna.cz, Malše, projekt

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nové budějcké workoutové hřiště otestoval fitness trenér. Osobně projektu fandím, řekl  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.