Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Letní turnajová sezona je v plném proudu a mladí českobudějovičtí tenisté se činí

Prvním turnajem letní sezony v budějckém klubu LTC Tonstav-Service bylo klání nejmladších tenistů, tedy kategorie babytenis. Vítězem se stal domácí Tomáš Fencl, který ve finále přehrál Marcela Bohoňka. Oba finalisté předvedli ve skupinách suverénní výkony a jasně postoupili do vyřazovací části, ve které je čekaly další dva zápasy, než se mohli proti sobě postavit ve finále.  

Další akcí tenistů LTC Tonstav-Service České Budějovice byl turnaj mladšího žactva, kterého se zúčastnilo pětadvacet chlapců a dvacet dívek.

V chlapecké kategorii potěšilo trenéry finále domácích svěřenců. Šťastnějším byl Petr Hruška, který obhájil pozici nasazené jedničky a turnajem prošel bez ztráty setu. Ve finále porazil klubového kolegu Oskara Páleníčka 6:3 a 6:2. Páleníček v semifinále porazil nasazenou dvojku, krumlovského Jáchyma Wölfla. Petr Hruška dosáhl na vítězství i v deblu, ve kterém spojil síly se strakonickým Richardem Žahourem. Také v kategorii dívek získal budějcký klub cenné kovy a to zásluhou Emy Novákové. Ta se jak v singlu, tak i v deblu probojovala do finále, vždy nestačila na českokrumlovskou Karolínu Bohdalovou. 

Také pro další věkovou kategorii, kategorii staršího žactva uspořádal budějcký klub turnaj. Domácí hráči potvrdili svoje postavení na předních příčkách v Jihočeském kraji, jelikož všichni vítězové byli z pořádajícího LTC.


Mladým tenistům klubu LTC Tonstav-Service České Budějovice se při turnajích pomáhá podpora publika.

V dívčím finále se potkaly obě nejvýše nasazené hráčky. Eliška Hrádková porazila v krásném utkání, plném nebojácných výměn Šárku Caisovou 7:6, 4:6 a 6:3 a společně si pak došly pro turnajové vítězství v deblu. Ze zlaté medaile se radoval i Radek Kneys, který ve finálovém boji udolal 2:1 na sety píseckého Petra Leipnera. Na bronzové umístění dosáhli Theo Müller a Štěpán Dvořák. Další zlatou do domácí sbírky přidal v deblu Theo Müller, který spolu s hlubockým Janem Machem porazili Radka Kneyse s Jakubem Kubou. Z dalších budějckých hráčů získali jednu výhru Veronika Marnová, Nikola Procházková a Jakub Kuba. 

Úspěchy nesbírají Budějčáci pouze na domácích akcích, daří se jim i na ostatních celostátních turnajích. Jakub Reiter vítězně na Hluboké. Adéla Vavříková přivezla druhé místo v deblu z pražské Sparty, první místo v deblu z Bohutína a turnajové vítězství z pražského Hamru. Eliška Hrádková a Šárka Caisová získaly bronz v singlu Buhutíně respektive v Českém Brodě a společně bronz v deblu. Mladší žákyně Klaudie Rainke byla třetí v Třeboni. Ema Nováková zaznamenala finálovou účast ve Strakonicích. 

Tenisté českobudějovického klubu  LTC Tonstav-Service mají stále napilno a čeká je ještě hodně turnajů. Všichni jim do tenisových bitev přejeme hodně sil, odhodlání a také štěstí.

Tisková zpráva

Štítky tenis, sport, LTC Tonstav-Service, turnaj, mládež, České Budějovice, tenista, finále, Petr Hruška, Theo Müller, Jan Mach

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Letní turnajová sezona je v plném proudu a mladí českobudějovičtí tenisté se činí  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.