Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

TJ Karate slaví úspěch. Martina Šáchová získala stříbrnou medaili ve světové lize

Historicky první medaili ze světové ligy karate veze do České republiky Martina Šáchová z budějckého klubu TJ Karate. Ve finále podlehla závodnici z Černé Hory a umístila se tak na druhém místě.

Martina bojovala v juniorské kategorii Kumite nad 59 kilogramů, kde bylo přihlášeno celkem 92 závodnic. „Martina vyhrála celkem šest zápasů. Tím klíčovým byl zápas ve třetím kole proti závodnici z Anglie, která je letošní bronzovou medailistkou z mládežnických olympijských her. Marťa ji dokázala porazil 4:0,“ popsal průběh závodů trenér TJ Karate Miroslav Hýsek.

V boji o finále porazila Šáchová chorvatskou závodnici a ve finále ji čekala karatistka z Černé Hory. Té bohužel v napínavém zápase podlehla a bere tak krásné druhé místo. „Martina bohužel poslední zápas prohrála. I tak je to ale historicky první medaile pro Českou republiku v mládežnické světové lize,“ dodává Hýsek.

Turnaje se v italském Caorle účastní celkem 2650 závodníků, z 610 klubu a z 67 států světa. Už dnes na turnaji pokračují dorostenky.

Foto Miroslav Hýsek

Štítky TJ Karate, sport, světová liga karate, medaile, karate, finále, Česko, olympijské hry, Anglie

TJ Karate slaví úspěch. Martina Šáchová získala stříbrnou medaili ve světové lize  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.