Počasí dnes18 °C, zítra23 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Svaz vodáků kvůli koronaviru zrušil mistrovství Evropy v raftingu na Lipně

Červnové mistrovství Evropy v raftingu na Lipně a v Roudnici nad Labem se neuskuteční. Šampionát pro čtyřčlenné a šestičlenné týmy se měl konat od 8. do 13. června, Svaz vodáků České republiky ale rozhodl kvůli pandemii koronaviru o jeho zrušení. O pořadatelství se chtějí Češi ucházet znovu v budoucnu.

„Vzhledem k celkovému vývoji pandemické situace, vládních opatření i budoucí nejistoty jsme se rozhodli zrušit mistrovství Evropy v raftingu 2020. Zároveň jsme ale vyjádřili naši chuť a ambici se pořadatelství mistrovství Evropy nebo světa zhostit v některém z nadcházejících roků,“ uvedl na webu Českého svazu kanoistiky předseda svazu vodáků Libor Polák.

Šampionát měl začít netradičně sjezdem na Vltavě pod Lipenskou přehradou. Pak se měli účastníci přesunout do Roudnice nad Labem, kde měli absolvovat na umělé slalomové dráze závody ve sprintu, vyřazovacím head to head a slalomu.

V české termínové listině byly aktuálně zrušeny všechny raftařské závody do konce května. V mezinárodním kalendáři zatím zůstává mistrovství světa v raftingu R4, které má v srpnu hostit čínská provincie C'-jüan.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky rafting, Lipno, koronavir, Jihočeský kraj, Vodní nádrž Lipno, Evropa, pandemie covidu-19, Roudnice nad Labem, Česko, COVID-19

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Svaz vodáků kvůli koronaviru zrušil mistrovství Evropy v raftingu na Lipně  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.