Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Závodníci TJ Karate České Budějovice zaváleli v Rakousku! V disciplíně Kumite obsadili druhé místo

S dobrým pocitem odjížděli v sobotu 19. září závodníci TJ Karate České Budějovice z rakouského Euro Cupu 2020. Ve velké mezinárodní konkurenci obsadili 2. místo v disciplíně Kumite. Lepší byl jen národní tým Německa.

„Máme velkou radost. Přes dobu, kdy se nekonaly turnaje, jsme pracovali na nových věcech, a musím říct, že mě moc potěšilo, jak rychle je dokázali závodníci aplikovat. Troufnu si říct, že po technické stránce jsme na turnaji byli jedním z nejlíp vybavených týmů,“ říká hlavní trenér Miroslav Hýsek.

Přiznává, že takový úspěch nečekal. Do Rakouska budějovičtí karatisté vyrazili především připomenout si atmosféru mezinárodního turnaje. „Nejeli jsme za výsledky, takže jsme samozřejmě potěšení, jak skvěle to dopadlo. O to více, že byly závody skutečně slušně obsazené – silné týmy byly například z Německa, Rakouska nebo Itálie,“ vyjmenovává Miroslav Hýsek a dodává, že se Budějčáci do poslední chvíle rozhodovali, zda se, vzhledem k situaci ohledně COVID-19, zúčastnit. „Pořád jsme čekali, jestli se akce uskuteční. Jsme rádi, že proběhla. Po takové pauze bylo třeba naše top závodníky otestovat.“

Turnaj každopádně doprovázela přísná hygienická opatření. Všichni museli mít roušky a akce se odehrála bez diváků. „Roušku mohli sundat jen závodníci, a to pouze na samotný zápas. Celkově byla atmosféra velmi komorní, takže zážitek ze zápasů nebyl takový, jak jsme zvyklí. Ale organizátoři akci zvládli skvěle, muselo to pro ně být velmi složité,“ uzavírá hlavní trenér.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Tisková zpráva

Štítky sport, karate, euro cup 2020, kumite, TJ Karate České Budějovice, České Budějovice, Rakousko, Německo, Itálie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Závodníci TJ Karate České Budějovice zaváleli v Rakousku! V disciplíně Kumite obsadili druhé místo  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.