Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Hlubocký baseball se vrací do extraligy po šestnácti letech

Hráči prvoligového baseballového A týmu Sokol Hluboká mají důvod k oslavám. V baráži vybojovali postup a po šestnácti sezónách se vrací do extraligy. Svým návratem na soupisku je v nejvyšší soutěži podpoří celkem pět odchovanců, kteří nejvyšší baseballovou soutěž již hrají.

V roce 2004 figuroval naposledy Sokol Hluboká v tabulkách České baseballové extraligy. Od té doby se na hlubockém fieldu hrála pouze 1. liga. Na extraligové časy vzpomíná předseda klubu David Šťastný: „Byla to tehdy zlatá éra. Sezonu před tím jsme postoupili do nejvyšší soutěže, obnovovali jsme hřiště po velkých povodních a začínali s budováním Sportovního areálu. Média se díky tomu začala zajímat o hlubocký baseball a úspěchy zaznamenali i naše další týmy. Návrat do extraligy vnímám jako další ze splněných cílů klubu, hned vedle letošní úspěšné rekonstrukce hřišť,” popisuje. Šťastný je vedle Martina Marka a Michala Pirgla jedním ze třech stále aktivních hráčů, kteří extraligové období zažili na vlastní kůži.

Postup do nejvyšší soutěže rozhodla druhá polovina baráže, kde hlubocký tým porazil většinu extraligových týmů. O třetí a čtvrté postupové místo bojovali hlubočtí s extraligovým SaBaT Praha a prvoligovým Blesk Jablonec. Po dramatickém závěru baráže vzešli z tohoto trojlístku postupující Sokol Hluboká a Blesk Jablonec. „Po absenci zahraničních posil u extraligových týmů se ukázalo, že poslední týmy z extraligy a první týmy 1. ligy jsou na stejné hráčské úrovni. Náš tým měl v letošní sezoně velké odhodlání a to se projevilo i ve vypjatých herních situacích, kdy jsme se nepoložili. Je vidět, že jsme připraveni na extraligovou sezonu,” popisuje trenér A týmu Stanislav Hejný.

Hlubocký tým v extraligové soutěži podpoří také pět domácích odchovanců, kteří v uplynulých letech hráli v jiných extraligových týmech. Ti se na příští sezonu vrací na hlubockou soupisku. Mezi nimi také jeden z nejlepších českých pálkařů Martin Mužík. „Postup Hluboké mě hodně zahřál u srdce. Po několika letech se vracím domů, kde chci uplatnit zkušenosti nabyté v extralize a reprezentaci. Věřím, že pro Sokol Hluboká budu v soutěži dobrou oporou,” říká čtyřiadvacetiletý Mužík, který od roku 2012 nastupuje v české reprezentaci a posledních 6 letech hrál Extraligu za Kotlářku Praha. Mužík má baseballové zkušenosti také z dvouletého angažmá v USA a zúčastnil se pěti Mistrovství světa a pěti mistrovství Evropy. Vybrán byl také do Evropského týmu pro Winter league na Taiwanu.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Tisková zpráva

Štítky Hluboká nad Vltavou, baseball, extraliga, Martin Mužík, soutěž, baráž, David Šťastný, Česká baseballová extraliga, Martin Marek, Jablonec, SaBaT Praha, USA, Evropa

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hlubocký baseball se vrací do extraligy po šestnácti letech  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.