Počasí dnes14 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Sokol Hluboká po návratu do baseballové Extraligy na hřišti ještě neprohrál

Baseballisté Sokola Hluboká v nejvyšší baseballové lize na hřišti ještě neprohráli a jsou asi největším překvapením Extraligy. O víkendu získali nad Tempem Praha další tři extraligová vítězství – v sobotu doma 2:1 a 6:1 a v neděli v Praze 8:5.

Body mu dosud dokázalo vzít pouze rozhodnutí Sportovně technické komise České baseballové asociace za údajně neoprávněný start vlastního odchovance Vasila Zhupanina    

Hlubočtí v týdnu přišli u zeleného stolu o dvě první extraligové výhry po protestu minulého soupeře Eagles Praha proti neoprávněnému startu hlubockého odchovance a juniorského reprezentanta ČR Vasila Zhupanina, který na Hluboké žije od roku 2005, podle názoru STK ale nesplňuje požadavky domácího hráče a výsledky prvních dvou utkání proto byly kontumovány 0:9 v neprospěch Sokola.  Proti rozhodnutí Sportovně technické komisi České baseballové asociace podalo vedení Sokola odvolání. Ale co je hlavní, hráče Sokola ztráta dvou bodů zdravě nabudila a ještě více je semkla. Odneslo to o víkendovém trojutkání Tempo Praha, které Sokol třikrát porazil.

Vyrovnaná utkání a přetahovaná o body

V sobotu si ve velmi chladném počasí poradili Hlubočtí s Tempem 2:1 a 6:1. Trenér Sokola Zdeněk Josefus předpovídal vyrovnaná utkání a přetahovanou o každý bod a to se do písmene potvrdilo především v prvním utkání, které bylo nádherným soubojem vynikajících nadhazovačů. Za Tempo nastoupil na kopci izraelský reprezentant Joseph Wagman a za Sokol český reprezentant Jan Novák. „Dlouho jsem v extralize neviděl takovou rotaci, jakou dnes házel Wagman,“ vysekl poklonu nadhazovači Tempa Zdeněk Josefus. Levoruký Jan Novák hází úplně jiným stylem, ale stejně účinně, a oba nadhazovači tak prakticky neopouštěli pálkaře soupeře do hry. Jan Novák svým dynamickým nátlakovým nadhozem nasbíral letos už podruhé 12 strikeoutů a bodovat proti němu dokázal jenom nejlepší pálkař Tempa Marek Minařík v páté směně. Ale jenom korigoval výsledek, protože Sokolu se podařily dva doběhy hned v dohrávce první směny po chybě hostů v poli a těsný výsledek už v chladném počasí Hluboká udržela, když utkání za Sokol v pohodě doházel Američan Wesley Roemer.

Druhé sobotní utkání začalo útokem Tempa a doběhem ve druhé směně. To se na nadhozu rozehrávala k velkému výkonu australská posila Sokola Wiliam Parsons. Právě na nadhozu se ukázal rozhodující rozdíl. Zatímco Marek Minařík byl v prvním utkání na pálce nejlepším hráčem Pražanů, ve druhém rozdal na nadhozu dvě mety zdarma a další čtyři chyby vyprodukovala pod tlakem v poli obrana Tempa. Proti Minaříkovi a poté levorukému Michalovi Zelenkovi se na pálce dařilo domácím Matějovi Vlachovi, Martinům Jiránkovi a Macháčkovi a dalším, Sokol srovnal už ve třetí směně, byl zpátky v zápase a šel si pro vítězství daleko víc než Pražané. Opíral se především o klid skvělého Parsonse, který se s chladem popasoval daleko lépe než nadhazovači soupeře a házel chladnokrevně přesně to, co potřeboval. K pátému vítězství v řadě pak dovedl Sokol novozélandský nadhazovač Jamese Boyce.          

V neděli se  na hřišti Tempa v Praze Kamýku hrála otevřenější partie. Sokol do zápasu vletěl s hlubockým odchovancem Petrem Vojtou na nadhozu, ve třetí směně bodoval a ve čtvrté směně už vedl 6:0. Soupeř dotahoval na 6:4 po páté směně, ale Sokol již s Petrem Vojtou na kopci opět odskočil na 8:4. Tempo korigovalo výsledek v sedmé směna na konečných 8:5 pro Hlubokou. Pražský tým vystřídal tři nadhazovače, po zkušeném Jakeovi Rabinowitzi se představil Ondřeji Vankov a Michal Zelenka.

Trenér Sokola Zdeněk Josefus tak v trojutkání opět protočil všechny nadhazovače a je vidět, že obrana Sokola pracuje pozorně a umožňuje soupeři jen minimum doběhů. Skvěle fungují zkušení hráči jako je hecař Wesley Roemer, velký srdcař je odchovanec a český reprezentant Martin Mužík, kteří mladším hráčům předávají extraligové zkušenosti.

V příštím trojutkání hlubocké důkladně prověří jeden z nejlepších týmů posledních letech Draci Brno. Začíná se 23. dubna v 19:00 v Brně, v sobotu ve 13:00 rovněž v Brně a na Hlubokou se špičkový baseball vrátí v neděli 25. dubna ve 13:00.  Všechna extraligová utkání jsou streamována, přenos z Hluboké je i komentován a přinese fandům baseballu nesporný zážitek.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Tisková zpráva

Štítky Sokol Hluboká, baseball, extraliga, zápasy, Praha, Tempo Beer Industries, Marek Minařík, Česká baseballová asociace, Brno, Michal Zelenka, Hluboké, Česko, James Boyce

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Sokol Hluboká po návratu do baseballové Extraligy na hřišti ještě neprohrál  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.