Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Závěr Lipno Sport Festu čeká olympioniky i hudební hvězdy

PR článek

Do konce Lipno Sport Festu zbývá už jen pár ní, které nabídnou třetí ČEZ Energy fest a také závěrečné sportovní aktivity. Účast přislíbili i olympionici z Tokia.

Velkou většinu letošního jubilejního ročníku má Lipno Sport Fest za sebou. Lákavý program je ale nachystaný i na jeho závěr. Ve čtvrtek 26. srpna bude letos poslední možnost si v rámci festivalu zaveslovat s olympionikem Václavem Chalupou nebo si užít cyklistickou vyjížďku s paralympionikem Jiřím Ježkem.  V pátek se ještě můžete proběhnout s CCC běžeckou školou s ranním výběhem. Po celý den nebude chybět ČEZ Energy zóna pro doplnění energie a probíhat bude také výuka na paddleboardech.

Ještě před polednem začne beachvolejbalový turnaj smíšených dvojic, kterého se zúčastní VK Jihostroj a ČEZ Karlovarsko. Volejbalisté ze dvou nejlepších týmů uplynulého ročníku extraligy se na lipenském festivalu představí také v sobotu, kdy sehrají exhibiční utkání. Účast přislíbili i reprezentanti Radek Mach a Petr Michálek. „Páteční turnaj i sobotní exhibice budou jistě skvělou podívanou. Jsem ráda, že se nám podařilo letošní program takto obohatit.“ říká zakladatelka a spoluorganizátorka festivalu Kateřina Neumannová.

Už odpoledne vystoupí první kapela na třetím, a tedy posledním ČEZ Energy festu. Kulturní program trvající až do pozdních večerních hodin zahájí skupina Pískomil se vrací, která se věnuje výhradně moderní dětské tvorbě písniček. Následovat bude rocková kapela Deaf Heart, od 17:40 zazpívá oblíbený český písničkář Xindl X, v 19.40 zazní elektrická hudba v podání skupiny Mydy a o vrchol večera i celého ČEZ Energy festu se postarají čerství držitelé ceny Anděl, skupina Tata Bojs. Jejich koncert začne ve 21.50 hod.

Každý, kdo na Lipno Sport Fest dorazí, bude i nadále moci přispět na dobrou věc. Páteční oranžové kolo od Nadace ČEZ umožňuje zájemcům, aby na speciálně upraveném kole „vyšlapali“ a podpořili vybrané neziskové organizace. V minulém týdnu to bylo centrum Arpida a Potravinová banka. Tentokrát zamíří výtěžek do nedaleké Horné Plané, konkrétně na zakoupení chodícího pásu pro mladou ženu od malička upoutanou na invalidní vozík a do Bílého kruhu bezpečí, který zajišťuje pomoc zvlášť zranitelným obětem trestných činů.

Poslední dva dny festivalu se pomyslně propojí centrum dění festivalu u lipenské nádrže s tekoucí divokou vodou ve Vltavě. Tam se totiž pojede mistrovství České republiky a Český pohár ve vodním slalomu i sjezdu na divoké vodě. V raftingu se kromě zmiňovaných dvou kategorií bude závodit i v Evropském poháru. „Vzácnou návštěvou na závodech i v naší festivalové zóně bude čerstvě stříbrný olympijský medailista Lukáš Rohan, který v Tokiu uspěl ve vodním slalomu,“ doplňuje Olga Kneiflová tisková mluvčí Rodinného areálu Lipno.

Závěr festivalu si užijí také děti, na které se bude těšit lišák Fox ve svém Klubu a při čtvrteční dětské diskotéce. Až do neděle bude pro návštěvníky připravena výstava Voda a civilizace, která prostřednictvím velkoformátových panelů seznamuje návštěvníky s významem vody v náboženských, ekonomických, ekologických či politických souvislostech.

Ohodnoť článek

Štítky Lipno, Jihočeský kraj, sport, olympionik, kultura, hudba, Lipno Sport Fest, Vodní nádrž Lipno, ČEZ, festival, Tokio, Václav Chalupa, Jiří Ježek, Radek Mach, Petr Michálek, olympijské hry, Kateřina Neumannová

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Závěr Lipno Sport Festu čeká olympioniky i hudební hvězdy  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.