Počasí dnes7 °C, zítra7 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Úspěch pro České Budějovice. Ondřej Zach je mistrem republiky v plavání

Největšího úspěchu ve své dosavadní kariéře dosáhnul o víkendu čtyřiadvacetiletý plavec Ondřej Zach (Plavání České Budějovice). Na zimním mistrovství České republiky v Plzni získal zlatou a stříbrnou medaili.

Mistrem republiky se stal na 1500 metrů volný způsob, kde si vylepšil osobní rekord na 15:10,08. Druhého Tomáše Chocholatého (Slavia Plzeň) porazil o osm vteřin. Oba vytrvalci si pořadí vyměnili na 800 metrů volný způsob. Zach skončil v dalším osobním rekordu 7:56,09 druhý právě za Chocholatým.

„Je to největší úspěch v historii klubu. Mistra republiky v kategorii dospělých jsme ještě neměli. Velmi si toho vážíme i z toho důvodu, že Ondra studuje univerzitu v USA, ale stále zůstává členem našeho klubu a v Česku za nás závodí,“ uvedl předseda Plavání České Budějovice Filip Pytel. Dodal, že klub Zacha při studiích v zámoří finančně podporuje.

Jihočeské plavání slavilo v Plzni další úspěchy. Mladší juniorka Simona Marešová (Plavecký klub Jindřichův Hradec) získala jednu stříbrnou medaili na 400 metrů polohový závod a čtyři bronzové medaile na100 metrů a 200 metrů znak, 100 metrů a 200 metrů polohový závod. Strakonický odchovanec Jiří Václavík (Plavání České Budějovice) vybojoval mezi staršími juniory třetí místo na 200 metrů motýl.

Hodnocení článku je 94 %. Ohodnoť článek i Ty!

Tisková zpráva

Štítky plavání, České Budějovice, úspěch, Ondřej Zach, Plzeň, Česko, USA

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Úspěch pro České Budějovice. Ondřej Zach je mistrem republiky v plavání  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.