Počasí dnes7 °C, zítra7 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Mladí tenisté odehráli další turnaj v boji o návštěvu Wimbledonu. Organizátory dál trápí covid

Tak jako každý víkend, tak i ve dnech 22. až 24. ledna letošního roku pokračoval seriál Race to Wimbledon 22 pořádaný klubem Lob S.A. Bohnice. Organizátoři turnaje se opět museli potýkat se zmenšenou účastí hráčů, a to v přímé souvislosti s šířením covidu.

Turnaje se zúčastnilo celkem 47 hráčů

V areálu u Čimického háje si zahrálo celkem 47 hráčů, kteří soutěžili ve věkových kategoriích mladšího žactva a dorostu. V obou chlapeckých turnajích nastala stejná situace, když oba průběžně vedoucí okruhů se na poslední chvíli z důvodu nemoci odhlásili. Josef Kolář čekal v Deloitte tour na vývoj a výsledky, které ho mohly odsunout z vedoucí pozice. To se také stalo a Josefa přeskočil v průběžném hodnocení Filip Šebek díky bodům za postup do semifinále, kde prohrál s pozdějším vítězem Šimonem Janouškem 3:6 a 2:6.

Druhým finalistou singlů se stal Ondřej Turek, který vyřadil prvního nasazeného Vojtu Jaroše 6:4 a 6:2. Ve finále nakonec zvítězil Janoušek 6:3 a 6:2 a dostal se společně s Turkem a Kovářem na dělené druhé místo v průběžném pořadí se ziskem 20 bodů. O fous se v čele Deloitte tour usadil již zmíněný Filip Šebek s 22 body.

Drbna je mediálním partnerem unikátního projektu Race to Wimbledon.

V čele Com Sys Trade tour je Bart Šusta

V kategorii dorostenců Bart Šusta svojí nepřítomností nabídl ostatním šanci na vyrovnání v čele Com Sys Trade tour. Největší naděje mohl očekávat Jan Fáček, vítěz minulého klání. Ten byl bezpochyby aspirantem na jedno z předních míst, ne-li na celkové vítězství v turnaji z pozice prvního nasazeného. Ve finále ale nad Honzovy síly byl jiný Honza. Jan Rosický, který po bitvě zvláště v první sadě zvítězil 7:6 a 6:4. Největší radost z vývoje a průběhu turnaje měl nakonec Bart Šusta. Vzhledem k tomu, že se Fáček nepřihlásil do čtyřher, nemohl si započíst body získané ve dvouhře do celkového hodnocení. Tím Šustovi (32 bodů) nabídl možnost přetrvání v čele Com Sys Trade tour s docela přijatelným náskokem 11 respektive 12 bodů na druhého v pořadí Jana Ledvinu (21 bodů) či Filipa Růžka (20 bodů). Ledvina prohrál v semifinále s pozdějším vítězem Rosickým až super tie breaku 6:2, 6:7 a 0:1.

Dorostenky v Scan service tour bojovaly o body při neúčasti vedoucí Lucie Nouzové

Turnaj mladších žákyň v rámci GHC Genetics tour probíhal dle nasazení až do finále. V prvním semifinále zvítězila první nasazená Karolina Čepková nad Terezou Kasperovou 63 a 6:2. V „dolním“ semi zvítězila Diana Chrastilová nad Sarah Mousa 6:3, 6:3. Až ve finále došlo ke změně žebříčkových pravidel a druhá nasazená Diana porazila jedničku Karolinu Čepkovou po urputném boji o pár míčů 4:6, 6:4 a 1:0. Do čela celkového hodnocení se pravidelným sběrem bodů propracovala Tereza Kasperová, která má v boji o prémii 20 tisíc korun náskok před trojicí pronásledovatelek Foldová, Chrastilová a Suchánková pěkných 7 bodíků.

Dorostenky v rámci Scan service tour bojovaly o body při neúčasti vedoucí Lucie Nouzové. Z vítězství se nakonec zaslouženě radovala Sára Oliveriusová, která ve finále zdolala Elen Hladkou 6:3 a 6:4. Ziskem 15 bodů se tak Sára dostala na průběžné druhé místo v hodnocení tour se stejným skore jako její finálová soupeřka a další dvě hráčky, Svobodová a Podškubková, které se tohoto turnaje také nezúčastnily.

Soutěž o výlet na Wimbledon 2022

Do 30. ledna probíhá sms soutěž, ve které může kdokoliv vyhrát jeden z poukazů pro dvě osoby k návštěvě Wimbledonu 2022. Stačí odeslat sms v hodnotě 10 korun na telefonní číslo 900 11 10 a odpovědět na otázku týkající se Race to Wimbledon. Všichni týdenní vítězové obdrží věcné ceny a z nich budou na závěrečné květnové show vylosováni tři šťastlivci, kteří obdrží zajímavé hodnotné ceny. Otázku najdou zájemci zde.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jiří Knížek

Štítky sport, tenis, Bohnice, LOB S.A. Bohnice, Race to Wimbledon, Praha, Wimbledon, COVID-19, finále, Deloitte, semifinále, Josef Kolář, Ondřej Turek, Jan Rosický, Čimický háj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Mladí tenisté odehráli další turnaj v boji o návštěvu Wimbledonu. Organizátory dál trápí covid  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.