Počasí dnes17 °C, zítra21 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Sokol Hluboká hostí o víkendu největší evropský turnaj desetiletých baseballistů SuperCup. Přijede na čtyři sta hráčů ze sedmi zemí

PR článek

Od pátku do neděle se Hluboká nad Vltavou stane hlavním městem evropského žákovského baseballu. TJ Sokol Hluboká společně s Institutem pro rozvoj baseballu a Českou baseballovou asociací tu o víkendu pořádají 11. ročník mezinárodního SuperCupu, turnaje pro desetileté a mladší hráče.

O organizaci tak náročného turnaje se starají členové Sokola a desítky dobrovolníků. „Je to organizačně největší akce, jakou jsme kdy na Hluboké uspořádali. Přijede k nám dvacet čtyři týmů ze sedmi zemí, to je na čtyři sta hráčů plus trenéři a jednotlivé realizační týmy, očekáváme, že na turnaj zavítají i stovky rodičů a fanoušků. Čeká nás osmaosmdesát zápasů a součástí turnaje je i Masters, souběžná soutěž v dovednostních disciplínách jako je hod míčkem, basebalový odpal, běh kolem met a souhra vnitřního pole. Pro chlapce a děvčata, kteří začínají s baseballem, to bude nepochybně velký svátek, poslední takto velký turnaj se u nás uskutečnil kvůli covidové pauze v roce 2019,“ říká starosta TJ Sokol a šéf hlubockého baseballu David Šťastný.

Dvanáct domácích týmů si svou účast muselo vybojovat v rámci Stříbrných superpohárů, které organizovala Česká baseballová asociace, dalších dvanáct zahraničních a domácích týmů dostalo od pořadatelů tzv. divokou kartu. Týmy, v nichž hrají hráči s rokem narození 2012 - 2016 byly veřejným rozlosováním nasazeny do čtyř skupin. „Mám opravdu velkou radost, že se turnaj po dvouleté přestávce opět koná, a že můžeme být opět součástí tohoto projektu. Držím všem týmům palce a těším se na skvělé výkony našich mladých hráčů a hráček,“ říká předseda ČBA Petr Ditrich.

Hrát se bude ve sportovně relaxačním areálu na Hluboké na čtyřech žákovských hřištích – centrálním červeném, modrém, zeleném a žlutém. Turnaj startuje prvními nadhozy v pátek v devět hodin, vítěz finálového zápasu bude znám v neděli odpoledne, finále začíná na centrálním hřišti ve 14. hodin.

„Je to obrovská příležitost, jak představit naše město a region a ukázat, že pro sport včetně toho mládežnického děláme na Hluboké maximum. Příležitosti uspořádat takto významnou akci si velice vážíme a držím palce organizátorům z našeho Sokola a všem dobrovolníkům, které se na organizaci tak velké sportovní akce a vůbec na rozvoji hlubockého baseballu podílejí. Jsem rád, že se v Jihočeském kraji podařilo uspořádat akci zaměřenou vyloženě na mládežnický sport. Sám si nedokážu život bez sportu představit a je chvályhodné, když dobrovolníci, jako jsou Sokolové z Hluboké, vedou děti k pravidelnému pohybu. Přeji malým baseballistům hodně hitů a hlavně radost ze hry,“ uvedl starosta Hluboké nad Vltavou Tomáš Jirsa.     

Ze zahraničních účastníků se představí týmy z Litvy, Slovenska, Maďarska, ze španělské Catalonie, z Rakouska přijedou Vienna Wanderers a z Velké Británie londýnský London Mets.     

              

„U10“ domácí Sokol se utkají ve skupině B v pátek v devět na zeleném hřišti s rakouskými Vienna Wanderers, ve dvanáct na centrálním hřišti se španělskou Catalonií a v půl šesté opět na centrálním hřišti s Waynes Pardubice. V sobotu od deseti pokračuje Sokol boji ve skupině na žlutém hřišti s Hippos Brno a od půl druhé na modrém s Eagles Praha. Cesta turnajovým pavoukem pak bude pokračovat v sobotu odpoledne, vyřazovací utkání podle umístění ve skupinách startují od půl čtvrté. Průběžně budou probíhat dovednostní soutěže v rámci Masters, jejichž vyhlášení je plánováno na sobotní podvečer od 17.45.

„Systematická práce s dětmi je důležitá pro každý sport, baseball nevyjímaje. Mám vždycky velkou radost, když vidím, jak se v Extralize a vyšších soutěžích daří našim odchovancům, hráčům a hráčkám, kteří na Hluboké trénují od žáků a ze kterých naši dobrovolní trenéři dokázali vychovat špičkové baseballisty. Baseball je stále sportem srdcařů, nadšenců mezi trenéry a rodiči a takhle reprezentativní turnaj je odměnou hlavně pro ně. Věřím, že organizaci turnaje a všechno, co obnáší, včetně ubytování, stravování a dopravy stovek malých hráčů, v našem týmu kolem Sokola zvládneme a děti si z Hluboké odnesou zážitek na celý život. Děláme maximum, aby se nám podařilo zviditelnit baseball jako krásný komplexní sport, který vede k rozvoji osobnosti, město Hluboká nad Vltavou i náš Jihočeský kraj,“ dodává David Šťastný.

Organizační pokyny, turnajový výsledkový pavouk a další informace jsou k dispozici na webu české baseballové organizace www.baseball.cz.   

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky baseball, Hluboká nad Vltavou, turnaj, SuperCup, Česká obec sokolská, Česká baseballová asociace, sport, trenér, David Šťastný, Jihočeský kraj, Tomáš Jirsa, Velká Británie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Sokol Hluboká hostí o víkendu největší evropský turnaj desetiletých baseballistů SuperCup. Přijede na čtyři sta hráčů ze sedmi zemí  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.