Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

VIDEO: Budějčák Michek se na Dakaru přibližuje první desítce. Po čtvrteční etapě je třináctý

Budějčák Martin Michek se i ve čtvrteční etapě Rally Dakar posunul pořadím v kategorii motocyklů. Pátý soutěžní den zajel šestnáctý nejrychlejší čas a celkově je už třináctý. Na vedoucího Howese Skylera ztrácí něco málo přes hodinu.

„Sice svítí sluníčko, ale je šílená zima. Teď jsem přijel do bivaku. Je za námi další speciálka, dohromady 380 ostrých kilometrů s patnáctiminutovou přestávkou, kdy jsme dolívali, protože jsme měli problémy s benzínem. Byla tam voda, takže každému jezdci v tankovačce vypouštěli kousek benzínu, jestli tam není nějaký problém. Naštěstí u mě bylo všechno v pohodě,“ řekl Michek v cíli etapy redakci Drbny.

Jezdci dnes absolvovali opět v okolí Háilu necelých 400 kilometrů dlouhou rychlostní zkoušku, celkově museli v písečných dunách absolvovat 643 kilometrů. „Dneska absolutně v nejlepší šestnáctce, takže super. Trať byla písčitá od začátku do konce. První pasáž od tankovačky byla rychlá, ale od ní to byla tvrdá práce. Výjezdy, sjezdy, takže masakr,“ dodal Michek.

Američan Howes dnes zajel až šestý čas s desetiminutovým mankem na vítěze, ale nahrály mu potíže dosavadního lídra Daniela Sanderse z Austrálie. Ten s Američanem prohrál bezmála o 17 minut a ve vyrovnaném pořadí se propadl až na osmou pozici. Prvních dvanáct jezdců je vměstnáno do necelé půlhodiny.

Michek zatím každý den stoupá výsledkovou listinou, ale další posun pořadím už bude zřejmě složitější, protože za nejbližším soupeřem teď zaostává o 37 minut.

Ohodnoť článek

Foto Orion - Moto Racing Group

Štítky Dakar, Michek, motorsport, moto, závod, rally

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Budějčák Michek se na Dakaru přibližuje první desítce. Po čtvrteční etapě je třináctý  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.