Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Devítiminutová ztráta v dnešní etapě stačila na šestnácté místo. Jede se na krev, hlásí Michek z Dakaru

Jedenáctá etapa Rally Dakar ukázala vyrovnanost v kategorii motocyklů. Etapové vítězství si připsal Argentinec Luciano Benavides. Jeho bratr Kevin musel po jediném dnu opět přepustit průběžné vedení americkému soupeři Skyleru Howesovi. Budějčák Martin Michek zajel s devítiminutovou ztrátou šestnáctý nejrychlejší čas a na průběžném třináctém místě zůstává nejlepším českým závodníkem v kategorii motocyklů.

„Dnešní etapa byla krásná. Vždycky jsme vyjeli na nějakou dunu a sjížděli z ní, takhle to bylo pořád dokola. Potom tam byly rychlé pisty ke konci. Jede se na krev. Je neuvěřitelný, že šestnáct lidí dnes bylo v devíti minutách. Fakt šílená vyrovnanost, jede se tu pila až na hrot,“ shrnul Michek.

Ten dnes zajel šestnáctý nejrychlejší čas s devítiminutovou ztrátou na vítěze etapy a v průběžném pořadím se propadl z dvanáctého na třinácté místo. O 12 sekund se před něho posunul Argentinec Franco Caimi. V závodě pokračuje trojice českých motorkářů.

Přetahovaná v čele kategorie motocyklů pokračuje. Na první pozici se vrátil Američan Skyler Howes díky čtvrtému času. Tovární jezdec Husqarny má náskok pouhých 28 sekund na Australana Tobyho Price, který dnes dojel třetí. Třetí Kevin Benavides ztrácí už necelé tři minuty na vedení.

Ohodnoť článek

Foto Orion - Moto Racing Group

Štítky Dakar, Michek, motorsport, moto, závod, rally

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Devítiminutová ztráta v dnešní etapě stačila na šestnácté místo. Jede se na krev, hlásí Michek z Dakaru  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.