Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Další Olympiáda dětí a mládeže zamíří na jih Čech

Letní dětské olympijské hry 2024 proběhnou na jihu Čech. Pomyslnou štafetu v podobě olympijské vlajky od kraje Královéhradeckého převzal Jihočeský kraj. Podle náměstka hejtmana pro školství Pavla Klímy (TOP 09) se na přípravě pracuje už nyní.

„Musím pochválit Královéhradecký kraj za organizaci. Byla opravdu špičková. Dostat více než tisícovku sportovců s doprovodem do Špindlerova Mlýna a okolí je opravdu logisticky velmi náročné,“ shrnul náměstek Klíma a dodal: „Na organizaci letní olympiády v Jihočeském kraji už se proto pilně pracuje už dnes, tedy rok a půl před jejím začátkem.“

Jeho slova potvrzuje také hejtman Jihočeského kraje Martin Kuba (ODS) „My už teď pracujeme na organizaci, aby pro mladé sportovce bylo připravené to nejlepší zázemí a všichni si letní olympiádu dětí a mládeže 2024 v našem kraji pořádně užili,“ uvedl hejtman Jihočeského kraje.

Je to jen pár dní, co skončila jubilejní dvacátá Olympiáda dětí a mládeže v Královéhradeckém kraji. Rozdáno bylo před sto sad medailí. Od 22. do 26. ledna se města Hradec Králové, Špindlerův Mlýn, Vrchlabí, Nová Paka a Trutnov proměnila v olympijská střediska, která přivítala 1151 mladých talentů. Jubilejní 20. Olympiádu dětí a mládeže ovládl domácí Královéhradecký kraj.

Mezi účastníky bylo 86 Jihočechů, kteří přivezli dvě zlaté, jednu stříbrnou a čtyři bronzové medaile. Zlatou Karolína Hrůšová (snowboardcross) a Emma Mánková (běh na lyžích). Stříbrnou medaili si odnáší starší dívky za štafetu 3x1 km + 3x1 km klasickou technikou. Bronzoví skončili krasobruslař Daniel Čejka, šachistka Beáta Havelková, snowboardistka Karolína Hrůšová za paralelní obří slalom a Emma Mánková za běh na lyžích 4 km klasicky.

Pouze tři kraje dokázaly ve sportovních zápoleních překonat hranici 200 bodů. Celkové hodnocení s 252 body suverénně ovládla domácí výprava. Druhé místo obsadil Moravskoslezský kraj a stupně vítězů doplnil kraj Liberecký.

Ohodnoť článek

Foto Jihočeský kraj

Štítky olympijské hry, Jihočeský kraj, Královéhradecký kraj, Pavel Klíma, Letní olympijské hry 2024, TOP 09, Česko, Letní olympijské hry, Špindlerův Mlýn, ODS, Martin Kuba, sport

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zatím zde nejsou vloženy žádné komentáře.

Další Olympiáda dětí a mládeže zamíří na jih Čech  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.