Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Do Tábora zamíří světová cyklokrosařská špička. Jih Čech přivítá příští rok světový šampionát

Tábor v příštím roce přivítá mistrovství světa v cyklokrosu. Štafetu převzal v nizozemském Hoogerheide. Světový šampionát se konal na českém území již pětkrát. V roce 1972 v Praze a v roce 1987 v Mladé Boleslavi. Bašta českého cyklokrosu Tábor hostila nejlepší světové cyklokrosaře už v roce 2001, 2010 a 2015.

Světový šampionát proběhne v Táboře od 2. do 4. února 2024. Na trati se bude rozdělovat sedm sad medailí. Už v pátek 2. února se pojedou smíšené štafety, v sobotu 3. února jsou na programu závody kategorií juniorek, mužů U23 a žen Elite a v závěrečný den šampionátu se bude bojovat v kategoriích juniorů, žen U23 a mužů Elite.

„Tábor je totiž jednou z našich tradičních cyklokrosových destinací a sezóny bez zastávky v tomto historickém městě jsou velmi vzácné. Na zvlněné trati, která vyžaduje velkou fyzickou sílu a taktickou obratnost, se v průběhu let vystřídalo mnoho největších hvězd této disciplíny. Přestože se na trati občas objevuje několik obměn, její vlastnosti zůstávají stejné a mezinárodní pole je velmi oceňuje,“ říká šéf Mezinárodní cyklistické unie David Lappartient.

Na nedávném mistrovství světa se stal vítězem popáté v kariéře Nizozemec Mathieu van der Poel. V dramatickém závodě na domácí trati v Hoogerheide porazil velkého rivala a trojnásobného světového šampiona Wouta van Aerta z Belgie. Bronz z loňska dokázal obhájit další Belgičan Eli Iserbyt. Michael Boroš obsadil 21. místo.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto mstabor2024.cz

Štítky mistrovství světa, Mistrovství světa v cyklokrosu, Praha, Mladá Boleslav, Tábor, Mathieu van der Poel, Eli Iserbyt, Michael Boroš, Belgie, cyklokros

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Do Tábora zamíří světová cyklokrosařská špička. Jih Čech přivítá příští rok světový šampionát  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.