Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Několik medailí si ze Světové ligy mládeže přivezli jihočeští karatisté

Poslední dubnový týden se ve španělské provincii Galicie v přímořském letovisku A Coruňa konala Světová liga karate mládeže, které se zúčastnilo téměř 2 300 startujících z 64 zemí celého světa. Přes vysokou účast se budějovickým karatistům z Fight clubu velmi dařilo a dokázali ziskem tří medailí pokořit další klubový i český milník.

Historicky první zlatou medaili v disciplíně kumite (sportovní boj) na soutěžích Světové ligy, dokázala pro Českou republiku vybojovat Amálie Haková, čerstvá vicemistryně Evropy z Larnaky 2023. Lucie Bukovská zopakovala svůj výkon z předchozího kola z Fuiarah (UAE) a opět se probojovala do finále.

Aby byla medailová sbírka závodníků Fight clubu kompletní, přidala bronz, Ema Tinavská, vicemistryně Evropy 2021. Dařilo se i Daniele Malé, která po dvou výhrách, těsně podlehla medailistce z mistrovství světa z Ukrajiny a díky postupu do repasáže skončila na výborném 7. místě stejně jako Jáchym Tinavský.

Mimořádně úspěšnou výpravu doplnil talentovaný dvacetiletý závodník Ondřej Bosák z oddílu SKP Hvězda Karlovy Vary, přihlášený za Fight club, který našel přemožitele, až ve večerním finálovém bloku, a to aktuálního mistra světa ze Saúdské Arábie.

K budějovické výpravě se připojila Amálie Ondroušková z Ostravy, která po drobné technické chybě v soutěži kata skončila v eliminacích, stejně jako Marie Príglová a Tomáš Nechyba. Oběma skvělým závodníkům, Marii i Tomášovi – oba jsou medailisti z ME - chybělo k postupu jen kousek štěstí.

Před začátkem turnaje a proběhlo pod záštitou Španělské federace karate soustředění s Douglesem Brosem a Ivanem Lealem a po jeho skončení se Jihočeši na dva přátelské tréninky přesunuli do „dojo“ (tělocvičny) Ivana Leala v městečku Arganda del Rey, které se nalézá nedaleko Madridu.

Výsledky českých závodníků na Světové lize A Coruňa

1. místo Amálie Haková kumite kadetky +61 kg Fight Club

2. místo  Ondřej Bosák kumite U21 +84 kg SKP Hvězda KV
2. místo Lucie Bukovská kumite U14 -47 kg Fight Club

3. místo Ema Tinavská kumite juniorky -66 kg Fight Club
3. místo Adam Nejedlý kumite junioři -61 kg TJK České Budějovice
3. místo Martin Enev kumite U14 -55 kg SKK Český Krumlov

7. místo Daniela Malá kumite juniorky -48kg Fight Club
7. místo Jáchym Tinavský kumite U21 -84kg Fight Club
9. místo Alice Kirschnerova kata juniorky Budokan Brno

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Fight Club

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Několik medailí si ze Světové ligy mládeže přivezli jihočeští karatisté  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.