Počasí dnes31 °C, zítra25 °C
Sobota 27. července 2024  |  Svátek má Věroslav
Bez reklam

Do startu Rallye Český Krumlov zbývají hodiny. Přihlásilo se více než 100 posádek

Zraky motoristických fanoušků budou v závěru týdne směřovat k jihu Čech, kam se sjede kompletní česká rallyová špička. Do 51. Rallye Český Krumlov se přihlásilo celkem 87 posádek soudobých a 30 posádek historických vozů na čele s těmi nejlepšími z mistrovství republiky. Vloni Janu Kopeckému a Janu Hlouškovi jejich soupeři poněkud ulehčili cestu za dalším prvenstvím mnoha odstoupeními, letos je ale konkurence ještě silnější a dá se čekat, že boje budou opravdu vyrovnané.

„Koncepce soutěže vychází z minulých ročníků, předpokládáme tedy, že velkým diváckým tahákem bude opět Výstaviště v Českých Budějovicích. Tam bude centrum soutěže, v jeho prostorách se budou konat i tři rychlostní zkoušky a ještě před nimi také páteční shakedown,“ shrnul hlavní pořadatel Pavel Kacerovský a dodal: „Závodit ale samozřejmě budeme především na takzvaných klasických erzetách, vždyť posádky čeká téměř 170 kilometrů, na kterých se jim bude měřit čas. Myslím, že se mají všichni nač těšit, opět jsme pro soutěžní jezdce připravili taktéž zážitek v podobě průjezdu historickým centrem města Český Krumlov. Bude je tam čekat průjezdní kontrola, závodníci navíc budou jedni z prvních, kteří projedou po nově zrekonstruovaném Lazebnickém mostě přímo pod zámkem.“

V pátek odpoledne odstartují posádky na trať úvodní rychlostní zkoušky, která se znovu bude konat na českobudějovickém výstavišti. Poté se jezdci vydají do Krumlova, kde závodníci přejedou slavnostní startovní rampu v Jelení zahradě. V pátek večer se budou nejrychlejší časy dvakrát měřit na RZ Rožmitál, Citajl a Ján, přičemž mezi oběma průjezdy těmito testy se závodníci vrátí do svého servisního českobudějovického zázemí na výstavišti. V jeho prostorách na ně bude po 19. hodině čekat ještě i opětovný průjezd zdejší rychlostní zkouškou CB Auto Rallye Aréna.

V sobotu v půl osmé ráno odjedou posádky na těžké rychlostní zkoušky Malšín, Malonty a Kohout. Každou z nich opět absolvují dvakrát s vloženým krátkým poledním odpočinkem, spojeným s přesunem do servisu v Českých Budějovicích. I jemu bude předcházet průjezd RZ na výstavišti. A teprve poté, co posádky zvládnou celou porci patnácti „erzet“ o celkové délce téměř 170 kilometrů, budou moci oslavit úspěšný víkend na cílové rampě.

Hodnocení článku je 68 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Petr Skřivánek Photography

Štítky výstaviště, České Budějovice, Česko, Český Krumlov, sportovní soutěž, rally, Rallye Český Krumlov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Do startu Rallye Český Krumlov zbývají hodiny. Přihlásilo se více než 100 posádek  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.