Počasí dnes29 °C, zítra20 °C
Neděle 8. září 2024  |  Svátek má Mariana
Bez reklam

Na triatlonu v Táboře dominovali mladí Francouzi. České tituly patří Grebíkovi a Přikrylové

Nejtalentovanější triatlonisté z Evropy i z Česka zamířili na jih Čech, kde se konal Táborský triatlonový festival. Jeho součástí byly závody Evropského poháru juniorů, kterým dominovali Francouzi, a také mistrovství ČR ve sprintu, při němž tituly vybojovali Radim Grebík a Dana Přikrylová.

Hlavní triatlonový závod nebyl jen mistrovstvím republiky, ale také pátým dílem Českého poháru v krátkém triatlonu. Mužské části od začátku dominoval Maďar Zalán Hóbor, kterého ale během cyklistického úseku dostihla trojice českých reprezentantů Radim Grebík, David Martin a Filip Tlamka. Poslední úsek, běh na pět kilometrů, vyšel lépe českému závodníkovi, a ten si tak v redukovaném pořadí MČR odnesl titul.

„Byl to opravdu náročný závod a jeli jsme ve velké intenzitě hlavně na kole, abychom dostihli maďarského reprezentanta. Pak jsme si to rozdali ve finiši, kde byl rychlejší a gratuluji mu. Já si bohužel držím svoje tempo, ale neumím zrychlit,“ řekl Radim Grebík. Třetí doběhl Filip Tlamka, čtvrté místo a republikový bronz patří Davidu Martinovi.

V závodě žen plavala nejrychleji Kateřina Mičková, hned za ní ale vybíhala Dana Přikrylová, která se pak rychle na kole dostala do vedení. Na velmi členité městské trati si vypracovala náskok, který si pak pohlídala i na běhu.

„Věřila jsem si, že můžu jet na kole sama. Držela jsem tempo a hlídala si watty, abych nezpomalovala. Snažila jsem se opravdu jet, takže na běhu to pak bylo o to těžší a delší, ale žádná velká krize naštěstí nepřišla,“ komentovala po závodu Dana Přikrylová. Druhé místo obsadila v prosluněném podvečeru Tereza Svobodová, třetí příčka patří Kateřině Mičkové.

Olympijské naděje z celého světa

V Táboře se kromě českých elitních běžců představili také triatlonisté z celého světa. Na start Evropského poháru juniorů se postavili závodníci z Mexika, Argentiny či Spojených států amerických. Juniorský závod českým sportovcům ale nevyšel. Šimon Michálek odstoupil kvůli technickým problémům a Jakub Mittner upadl v posledním okruhu po kontaktu se soupeřem a závod pro něho skončil zlomeninou klíční kosti. Nejlépe se tak umístil Jakub Homola. 

Závod ovládl fenomenálním výkonem Francouz Pao Millo, který byl první už po plavání, na kole svůj náskok dokázal navýšit a v běhu si ho pohlídal.

Z českých závodnic se na třináctém místě umístila Vanda Křížková, Kristýna Dvořáková byla 18., ve třicítce figurují ještě Šárka Jadrníčková, Lucie Mitisková a Nikola Chovanečková (28.-30.).

Český pohár v krátkém triatlonu se nyní přesouvá na Slovensko. V Žilině se bude 17. srpna závodit o mistrovské tituly v olympijském triatlonu.

Ohodnoť článek

Foto Česká triatlonová asociace

Štítky triatlon, závody, Tábor, sport

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na triatlonu v Táboře dominovali mladí Francouzi. České tituly patří Grebíkovi a Přikrylové  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.