Počasí dnes14 °C, zítra12 °C
Středa 2. října 2024  |  Svátek má Olívie / Oliver
Bez reklam

Sportovci z Fight clubu slaví úspěšné léto. Získali několik medailí na významných turnajích

Fight Club má za sebou velmi úspěšné období, kdy jeho sportovci sbírají jeden úspěch za druhým. Od začátku roku vybojovali budějovičtí karatisté tři medaile ze Světové ligy mládeže (Fudžajra, Poreč), stříbro z mistrovství Evropy v karate (Tbilisi), bronz z Akademických her, titul z MČR v boxu, finálovou účast v plno-kontaktním karate organizace Ippon Shobu a titul mistryně Evropy v MMA.

Jáchym Tinavský dokázal opět po roce urvat bronz na Evropských akademických hrách. Tento týden v maďarském Miskolci Jáchym těsně prohrál pouze s vítězem celé kategorie, Danilo Bozhovikjem (MKD), těsně 3:4, a to za situace, kdy ještě dvě vteřiny před koncem zápasu vedl. V repasáži již nezaváhal, všechny zápasy s přehledem vyhrál a stejně jako loni pro České vysoké učení technické, Fight Club a Českou republiku, vybojoval bronz. Akademických her se letos zúčastnilo 4500 sportovců, kteří závodili v 17 sportovních odvětvích, a jedinou medaili pro české karate získal právě Jáchym. 


Jáchym Tinavský

Dva týdny předtím zazářil mladý talent David Šimota v kategorii kadeti -57kg na Světové lize mládeže v Poreči. „David předváděl vynikající výkony a dokázal otočit i zápasy, které se zpočátku nevyvíjely v jeho prospěch,“ hodnotí kouč Martin Bednář, který jej celým turnajem provázel. „Tedy kromě finále, kdy bosenský soupeř bodoval na začátku utkání, a i když David následně předvedl několik silných kopů i podmetů, rozhodčí ani jednou body neudělili. David si tak po sedmi zápasech odváží z Poreče stříbrnou medaili,“ dodává.

Další stříbro z Poreče vybojovala čerstvě desetiletá Beatris Beníšková v kategorii kumite -30kg ze soutěže WKF U12 cup. Koučem jí byl její otec, hlavní trenér české reprezentace Petr Beníšek. „Bea si v eliminačních kolech vedla velmi dobře, a to i přesto, že je v této věkové kategorii teprve týden. Soupeřky si držela od těla silnými kopy na střední pásmo a těsná prohra ve finále za stavu 0-0 na praporky se slovenskou závodnicí Lindou Ursínovou je spíše motivací do další sezony," komentoval Beníšek.

Turnaje v Poreči se zúčastnilo přes 3 000 mladých karatistů, z toho 90 sportovců z České republiky. Další skvělá umístění pro ČR bylo 5. místo Filipa Horňáka (SK Shotokan Liberec) a dvě 7. místa Lucy Hrdličkové a Davida Kastla (oba TJ Karate ČB).

Dalším velkým úspěchem sportovců z Fight Clubu je titul juniorské mistryně Evropy v MMA pro Janu Lamačovou. „Jana je mimořádně nadaná a hlavně velmi všestranná sportovkyně," říká Tim Ha, trenér  MMA. „Jana je letošní mistryně ČR v boxu, ale neztratí se ani na zemi a má za sebou šňůru vyhraných zápasu v grapplingu. Perličkou je, že paralelně s bojovými sporty je členkou fotbalového Dynama, i když v současnosti mají bojové sporty mírně navrch," dodal.

Titul mistryně Evropy GAMMA Jana vybojovala 12. - 15. května 2024 na Slovensku a nyní se intenzivně připravuje mistrovství světa MMA organizace IMMAF (největší amatérské organizace podporované UFC), které se bude konat letos v srpnu v Abu Dhabi. „Kdo Janu sleduje, tak ví že to nejde zkusit, ale jde si pro titul," dodal trenér. 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Tisková zpráva

Štítky sport, Fight club, medaile, úspěch

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Sportovci z Fight clubu slaví úspěšné léto. Získali několik medailí na významných turnajích  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.