Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Mladí badmintonisté přivezli z republikového mistrovství tři medaile

O posledním dubnovém víkendu se konalo v Pardubicích Mistrovství České republiky starších žáků. Na turnaji se sešla celá špička této kategorie a byl k vidění již velmi kvalitní badminton. Celý turnaj byl připraven špičkově a všem pořadatelům v čele s Tomášem Seibertem patří velké poděkování.

Ve smíšené čtyřhře doslovali vydřeli bronzové medaile Jan Janoštík s Bárou Hadáčkovou. Oba sehráli všechny své zápasy na tři sety, kdy ve vypjaté koncovce ukázali svou sehranost a bojovnost.

Ve dvouhrách pak s přehledem postoupila do finále Bára Hadáčková, kde ji čekala Tereza Švábiková, účastnice MEJ U19. V prvním setu byla na Hadáčkové znát tréma, ale ve druhém setu dokázala již Švábikovou přehrát. Ve třetím setu pak favoritka ukázala své zkušenosti a dovedla zápas k vítězství. Hadáčková si přesto zaslouží velkou pochovalu za předvený výkon a prohra 10:21, 21:15 a 9:21 dává velké šance do budoucna.

Honza Janoštík prohrál o kolo dříve s pozdějším semifinalistou 13:21, 19:21.

Ve čtyřhrách pak Hadáčková s Vackovou po dvou třísetových zápasech postoupily do finále, kde podlehly dvojici Járova - Švábiková. Holky se tentokrát ve čtyhrách trápily, a tak je s druhým místem na místě spokojenost. Janoštík se Švejdou se poté postavili ke svým zápasům nebojácně a probili se až do semifinále. Zde již prohráli s dvojicí Vajsejtl - Král. Kluci ale vezou domů bronzové medaile a od všech palec nahoru za svůj výkon.

Napsal Roman Vokoun

Štítky mistrovství České republiky, badminton, medaile, Jan Janoštík, Bára Hadáčková, Česko, Pardubice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Mladí badmintonisté přivezli z republikového mistrovství tři medaile  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.