Počasí dnes15 °C, zítra21 °C
Pátek 17. května 2024  |  Svátek má Aneta
Bez reklam

Budějckého půlmaratonu se zúčastní i bratři Smržové, poběží pro Centrum Bazalka

Dobročinnou akci uspořádala bratrská dvojice Jakub a Matěj Smržovi v rámci zítřejšího Mattoni 1/2Maratonu, který v 19 hodin odstartuje z budějckého náměstí Přemysla Otakara II. K tomu byl spuštěn projekt Běžímpro.cz, v jehož rámci se přidáte k oběma motocyklovým závodníkům a pomůžete dobré věci.

„Dlouho jsme s bráchou uvažovali nad účastí v maratonu, jelikož běh je součástí naší fyzické přípravy pro motocyklové závody. Uvažovali jsme nahlas a dostalo se to k pořadateli, který měl velký zájem o naši účast. Když už jsme se do toho uvrtali, napadlo nás, proč to nepojmout charitativně,“ říká Matěj Smrž.

Oba dva tak zítra poběží pro Centrum Bazalka, které poskytuje komplexní péči o postižené děti. Cílem projektu Běžímpro.cz je na webových stránkách sdružovat běžce, kteří by chtěli kromě překonání vlastních hranic pomoci i na dobrou věc. „Do budoucna chceme, aby každý mohl do tohoto projektu začlenit každý běh nebo závod a přispívat tím, na co bude chtít,“ doplňuje mladší z bratrské dvojice.

Kdo se do projektu bude chtít při budějckém půlmaratonu na poslední chvíli přidat, má šanci ještě zítra od 10 do 16 hodin u stánku Centra Bazalka v 1/2Maratonském Expu v budově E.ONu vedle zimního stadionu. A jakou částkou přispět? Do pětiset korun obdržíte placku a bavlněné tričko s logem Centra Bazalka. Když přispějete více, krom placky na vás bude čekat funkční tričko a výrobek z Centra Bazalka.

Není právě teď ten správný důvod spojit dvě věci a pomoci jak sobě, tak druhým, kteří to potřebují ještě více?

Štítky projekt, Matěj Smrž, Přemysl Otakar II., Mattoni, půlmaraton, Světová výstava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Budějckého půlmaratonu se zúčastní i bratři Smržové, poběží pro Centrum Bazalka  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.