Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

CZECH Demolition Derby se v neděli na výstavišti pojede už poosmé

Českobudějovické výstaviště bude již po osmé hostit závod v demoličním derby. Tento speciální a nevšední automobilový závod se vrací do Českých Budějovic. Diváci uvidí 2. srpna závod ve stylu „amerického demoličního derby“. Závodit se bude v uzavřené aréně a nikoli na okruhu, jak tomu bylo u většiny závodů dříve.

Na výstavišti v Českých Budějovicích se prožene na 20 speciálně upravených vozů, které budou rozděleny do jednotlivých rozjížděk. Poslední pojízdné auto z rozjížďky postupuje do finálové jízdy. Nepojízdná auta mohou závodníci ve spolupráci s mechaniky opravit a nastoupit do baráže o finále. O vítězství v 8. CZECH Demolition Derby se jezdci poperou ve finálové jízdě.

O přestávkách si fanoušci můžou prohlédnout zdemolovaná auta a poté zjistí, že i v malých rychlostech můžou být škody na autech naprosto fatální. Nejen, že se organizátoři snaží zorganizovat pro lidi „show“, ale také chtějí ukázat široké veřejnosti to, že i při malých rychlostech bývají nárazy silné a zničující. Demoliční derby je pro řidiče výbornou zkušeností a zážitkem. Vyzkoušet si sílu nárazu a chování auta v extrémních podmínkách má pro řidiče nevyčíslitelnou hodnotu.

Za existenci CZECH Demolition Derby se odlehčilo českým silnicím již od 260 aut. Start závodu bude ve 14 hodin a konec okolo 17:00.

CZECH Demolition Derby je příležitost nejen pro milovníky adrenalinu, ale i pro umělecky založené jedince. Vzhled závodního auta je jen na závodnících, proto vznikají velice bizarní a nečekané varianty, jak může auto vypadat. Někdy by se mohli inspirovat i designéři automobilek, jelikož za to, co jsou schopni někteří závodníci vymyslet, by se nemusel stydět žádný z nich. Je až obdivuhodné, kolik času dokážou jezdci a jejich rodiny strávit nad vylepšováním a zdobením jejich auta, když může být za několik minut v derby aréně zničeno.

Prioritou pro pořadatele je bezpečnost jezdců a diváků. Derby arénu ohraničují desítky pneumatik svázaných ocelovým lanem. Diváci jsou v dostatečné vzdálenosti a nehrozí jim žádné nebezpečí. Závodní auta jsou upravena tak, aby vyhovovala bezpečnostním pravidlům CZECH Demolition Derby.

Vstupné pro dospělé je 100 korun a pro dítě do 12 let 50 korun.

Tisková zpráva

Štítky kongresové centrum, České Budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

CZECH Demolition Derby se v neděli na výstavišti pojede už poosmé  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.