Počasí dnes22 °C, zítra14 °C
Pondělí 6. května 2024  |  Svátek má Radoslav
Bez reklam

Římovský běh pro úsměv pomůže dítěti s mozkovou obrnou

Sobota 19. září bude rozhodně neobvyklý den! Tedy alespoň pro všechny, kteří mají rádi dvě zdánlivě nesouvisející věci. Tedy zdraví prospěšný běh nádhernou jihočeskou přírodou a pomáhání nemocným dětem prostřednictvím charity. Několik dobrých duší z obce Římova a okolí se totiž rozhodlo tyto dvě činnosti spojit. A tak vznikl nápad na Římovský běh pro úsměv!

Jak z předchozích vět vyplývá, běh jako takový nebude jen pro úsměv. Tedy ne přímo, i když jej ve svém důsledku na dětské tváři jedenáctiletého Lukáše jistě vykouzlí. Malý Lukáš je totiž jedním z několika tisíc dětí, které trpí mozkovou obrnou. Mozková obrna se řadí k nejzávažnějším a také nejnápadnějším postižením. Výtěžek z Římovského běhu pro úsměv proto bude použit na konkrétní léčebnou metodu, tedy klim-terapii, po níž by se měla mimo jiné Lukášovi zlepšit rovnováha, koordinace nebo narůst svalová hmota. Tento speciální druh rehabilitace se ukázal velmi účinným. Bohužel v České republice není hrazen zdravotním pojištěním a vzhledem ke své cenové náročnosti (50 tisíc korun) je pro většinu případných pacientů nedostupným.

A co na vás tedy vlastně v Římově čeká? Na své si přijdou všichni milovníci běhu a dobré nálady. Včetně těch, kteří se své krátké nožky teprve naučili používat. Připraveny jsou totiž hned dvě tratě na římovském fotbalovém hřišti pro děti do dvanácti let. Starší si pak mohou vybrat z terénních běhů o dvou a šesti kilometrech. Proběhnout se tak může celá rodina, a kdo chce, může si i v rámci tréninku dát slušně do těla.

Připraven je i nabitý doprovodný program! Těšit se můžete na exhibiční vystoupení velešínského oddílu taekwonda, taneční show v podání dua Adula Abaru nebo na skákací hrad a projížďku na koni. Občerstvení na místě je samozřejmostí a o zábavu na pozdější oslavě úspěšného dokončení závodu se postará kapela Rain + DJ Pavel Maršík.

Startovné se pohybuje od 20 do 100 korun v závislosti na věkové příslušnosti.

Kdo má chuť pomoci k lepšímu zdraví jak sobě, tak Lukášovi, neměl by příští sobotu 19. září váhat a měl by vyrazit do Římova na staré fotbalové hřiště. 

Tisková zpráva

Štítky Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Římovský běh pro úsměv pomůže dítěti s mozkovou obrnou  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.