Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Obrovské drama poslalo Štíry do 5. kola poháru. Další zápasy pokračují o víkendu v Budějcích

V rámci 4. kola Poháru České pojišťovny zavítal do českobudějovické Sportovní haly pražský tým Start98. Pražané byli v utkání jasným favoritem, ale skvělý výkon domácích florbalistů roztrhal všechny papírové předpoklady. Štíři zvítězili 8:7 po prodloužení.

Utkání začali lépe Jihočeši. Už v čase 3:40 otevřel skóre Ondřej Havelka. Díky této brance byl stav dlouho 1:0, ale pět minut před koncem první části vyrovnal Tomáš Hynek. Dvě minuty nato otočil skóre Michal Pražák. Branka dokonce padla v přesilové hře domácích. Se Štíry to však nezamávalo a ještě do konce první části stihli vyrovnat. O druhou branku se postaral Michal Měřička.

Úvod prostřední třetiny patřil jednoznačně budějckým florbalistům. Během necelých šesti minut odskočili na rozdíl tří branek, když se postupně trefil dvakrát Jindřich Hrdý a po něm Václav Staněk. Start se však v žádném případě nehodlal vzdát a po gólech Vojtěcha Šišmy, Tomáše Hynka a Petra Stejskala bylo opět vyrovnáno. Vyrovnávací branka padla třicet sekund po začátku třetí třetiny.

O čtrnáct sekund později už byli domácí florbalisté opět ve vedení. Na 6:5 upravoval skóre opět Václav Staněk. Týmu z hlavní města se však podařilo znovu vyrovnat díky Michalu Pražákovi. Skvělý florbal a gólové hody pokračovaly i nadále. Domácí publikum rozjásal Lukáš Froněk, ale dvě minuty před koncem vyrovnal Michal Pražák, který tak zkompletoval hattrick.

Zápas tak dospěl až do prodloužení, které minutu a půl před koncem rozhodl přesnou střelou z půlky hřiště do šibenice Lukáš Malý, jenž poslal českobudějovický tým do 5. kola Poháru České pojišťovny.

„Jsem moc rád, že jsme dokázali porazit tým, který na jaře hrál baráž o extraligu. I když soupeř nepřijel v plné sestavě, pro nás je to výborný výsledek. Bylo znát, že Start je zkušený tým, více držel míček, dělalo nám problémy jeho napadání, ale my jsme zase byli nebezpeční v útoku a nastříleli osm gólů. V závěru zápasu už bylo vidět, že hráči tahají nohy a jsou unavení. Výhry si cením o to víc, že přišla v prodloužení, kdy rozhoduje jedna chyba nebo střela a my jsme v tomto ohledu byli lepší,“ zhodnotil celé utkání štírský trenér Jiří Kratochvíl.

Na domácí palubovce můžete vidět Štíry opět v neděli 20. září, kdy v rámci 1. kola Národní ligy přijede tým TJ Turnov. Začátek zápasu bude v 15:45. Ještě před nimi však odehrají svůj zápas jejich ženské kolegyně. Od 13:00 přivítají ve Sportovní hale rezervu brněnských extraligových Židenic. O den dříve, tedy v sobotu 19. září od 20 hodin, odehrají svůj vůbec první zápas 1. ligy proti jinému brněnskému týmu. O první body budou bojovat proti Bulldogs Brno.

FBC Štíři České Budějovice - Start98 8:7p (2:2, 3:2, 2:3 - 1:0)

Branky a nahrávky: 4. Havelka (Hejplík), 18. Měřička (Malý), 34. Hrdý (Měřička), 36. Hrdý (Hejplík), 36. Staněk (Měřička), 41. Staněk (Malý), 46. Froněk (Hrdý), 69. Malý (Staněk) - 16. Hynek (Studený), 18. Pražák (Šišma), 37. Šišma, 38. Hynek (Piňos), 41. Stejskal (Derka), 42. Pražák (Studený), 48. Pražák (Derka). Střely: 44:44. Vyloučení: 1:3. Využití: 2:0. V oslabení: 0:1. Rozhodčí: Šafář, Pěnička. Diváci: 83.

FBC Štíři České Budějovice: Koš (Kunst) - Kudláček, Valdauf, Vilímek, Havelka, Farka, Slepička - Staněk, Formánek, Hrdý, Hejplík, Novotný, Zavacký, Měřička, Froněk, Malý, Klouda.

Start98: Lupoměch (Košťál) - Pražák, Studený, Dvořák, Mikulka, Schuller, Boubelík, Víšek, Dušek, Šišma, Piňos, Hynek, Stejskal, Derka.

Autoři | Foto Pavel Kohout

Štítky České Budějovice, Václav Staněk, florbalista, Generali Česká pojišťovna, SK Dynamo České Budějovice, Ondřej Havelka, Šišma, Petr Stejskal, 2. česká fotbalová liga, Bulldogs Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Obrovské drama poslalo Štíry do 5. kola poháru. Další zápasy pokračují o víkendu v Budějcích  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.