Počasí dnes11 °C, zítra9 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Štíři urvali s Turnovem dva body, ženám se nedařilo

O uplynulém víkendu odstartovala nová ligová sezona týmů mužů i žen. Oběma se však dařilo zcela odlišně. Muži vedli s Turnovem 4:0, Turnov otočil na 4:5, ale na konec se z vítězství radovali domácí, kteří vyhráli 6:5 po prodloužení. Ženy čekaly dva zápasy ve dvou dnech. V sobotu podlehly Bulldogs Brno 4:8 a o den později rezervě Židenic 2:7.

Muži v této sezoně ještě nepoznali hořkost porážky a svou sérii chtěli prodloužit i v zápase s Turnovem. Hosté se však už ve druhé minutě dostali do první šance, ale Kunst si v brance domácích poradil. Změna stavu nepřišla ani s první přesilovou hrou hostí a do vedení se tak dostali Štíři. Malý poslal míček na Měřičku, který ještě posunul na Václava Staňka a ten zamířil přesně. Na rozdíl dvou branek zvyšoval čtyři minuty před koncem první části Ondřej Havelka. Těsně před koncem první třetiny si vyzkoušeli možnost přesilové hry také domácí, ale ani oni ji nedokázali přetavit v gól.

Na začátku druhé části se do třech zajímavých situací dostali hosté, ale Kunst si se vším dokázal poradit. Na druhé straně mířil až příliš přesně Měřička a trefil tyč. Českobudějovičtí borci zvýšili na 3:0 po půl hodině hry. Brankáře Suchomela prostřelil Michal Měřička. Ve 37. minutě už svítilo na světelné tabuli skóre 4:0. Úspěšným střelcem se stal Marek Slepička. Všech 103 diváků si myslelo, že druhou třetinu dohrají domácí v klidu, ale opak byl pravdou. První branku Turnova vstřelil dvě minuty před koncem Štěpán Matěcha a o půl minuty po něm se trefil také Tomáš Vitásek. Po druhé periodě byl stav 4:2.

I do závěrečné části vstoupili lépe hosté z Turnova, když na rozdíl jedné branky snížil Daniel Měkota. Ve 47. minutě už bylo vyrovnáno. Akci dva na jednoho zakončil přesně Tomáš Vitásek. To nebylo vše. Turnovští se dostali dokonce do vedení, když se v 55. minutě prosadil podruhé v utkání Štěpán Matěcha. Domácí se nevzdali a díky vymetené šibenici Lukáše Malého bylo opět vyrovnáno. Zápas tak došel do prodloužení, které ukončil po jednadvaceti sekundách Michal Měřička, který zařídil bonusový bod pro Jihočechy.

„Za stavu 4:0 jsme opět přestali hrát a pustili Turnov do zápasu, až nás to málem stálo všechny body. V závěru jsme ale byli lepší a šli jsme za vítězství víc než soupeř. Po náročném týdnu, kdy jsme v poháru vyřadili dva prvoligové soupeře, jsem rád, že jsme zvládli i vstup do Národní ligy,“ zhodnotil utkání trenér domácích Jiří Kratochvíl.

V rámci druhého kola jednou Štíři do Chomutova. Utkání se odehraje v sobotu 26. září od 18 hodin.

FBC Štíři České Budějovice - TJ Turnov 6:5p (2:0, 2:2, 1:3 - 1:0)

Branky a nahrávky: 8. Staněk (Měřička), 17. Havelka, 31. Měřička (Kudláček), 38. Slepička (Zavacký), 56. Malý (Staněk), 61. Měřička (Staněk) – 39. Matěcha, 39. Vitásek, 43. Měkota (Sekyra), 48. Vitásek (Palatínus A.), Matěcha (Sekyra). Střely: 27:36. Vyloučení: 1:2. Bez využití. Rozhodčí: Pech, Štolc. Diváci: 103.

FBC Štíři České Budějovice: Kunst (Koš) - Staněk, Kudláček, Formánek, Valdauf, Hrdý, Hejplík, Havelka, Zavacký, Měřička, Majner, Farka, Malý, Slepička, Klouda.

TJ Turnov: Suchomel (Horáček) - Havlín, Rondoš, Primásek, Vitásek, Měkota, Němeček, Palatínus A., Palatínus V., Pala, Matěcha, Seidl, Sekyra, Hejduk.

O den dříve než muži nastoupily ke svému prvnímu utkání také ženy. Soupeřkami jim byly hráčky Bulldogs Brno. Domácí nezačaly zápas vůbec dobře a již po 42 sekundách si vstřelila vlastní branku Veronika Šraierová. Brňanky branka nakopla a byly nadále lepším týmem. Obrovskou příležitost neproměnila hostující Andrlová, ale na rozdíl dvou branek zvyšovala po rychlé akci Michaela Žáková. V šesté minutě už byl rozdíl třígólový. Brejk dvou hráček na gólmanku domácích zakončila Yvona Dostálová. Po třetí obdržené brance se do zápasu začaly dostávat také štírky, ale dvakrát po sobě neuspěla Juhaňáková, po ní pak Zimová a Polívková. Bulldočky tak trestaly a po dalším brejku vstřelila další branku Kristína Poláková. Minutu před koncem se z půlky hřiště prosadila Michaela Sekaninová a stav po první části byl 0:5, ačkoliv měla v závěru dvě obrovské šance domácí Zimová.

Po necelé půl hodině hry využily domácí hráčky svou první přesilovou hru. Zahradníková střílela z půlky hřiště a těsně před gólmankou přesně tečovala Kristýna Minářová. O čtyři minuty později už to bylo opět o pět branek. Trestné střílení proměnila Michaela Žáková. Na konci třetiny měla ještě šanci Lada Janošťáková, ale ani nadvakrát si s hostující brankářkou neporadila.

V závěrečné dvacetiminutovce snížily domácí florbalistky díky dvěma slepeným gólům na 6:3. Nejprve uspěla Denisa Tichá a po ní se trefila Klára Minářová. Bulldočky ale uspěly dalším brejkem. Bartoníčkovou prostřelila Petra Konkolská. I závěrečnou branku hostů vstřelila Petra Konkolská. Konečnou podobu výsledku však dala Veronika Šraierová, která trefila levou šibenici brněnské branky.

„Zápas rozhodla první třetina. Hráli jsme strašně ustrašeně a to nás, bohužel, stálo zápas,“ řekl krátce k zápasu trenér Radek Vobr.

FBC Štíři České Budějovice - Intelligence Bulldogs Brno 4:8 (0:5, 1:1, 3:2)

Branky a nahrávky: 30. Minářová Kr. (Zahradníková), 47. Tichá, 50. Minářová Kl., 59. Šraierová - 1. Šraierová (vl. g.), 6. Žáková (Dostálová), 6. Dostálová (Poláková), 14. Poláková (Hořínková), 20. Sekaninová (Knotková), 34. Žáková, 56. Konkolská (Žáková), 59. Konkolská (Poláková). Střely: 24:37. Vyloučení: 2:2. Využití: 1:1. Rozhodčí: Holeček, Vraspír. Diváci: 55.

FBC Štíři České Budějovice: Bartoníčková (Zadinová) - Janošťáková P., Polívková, Strumínská, Janošťáková L., Zahradníková, Malátová, Tušlová, Trendová, Linhartová, Kašparová, Nevařilová, Juhaňáková, Tichá, Minářová Kr., Minářová Kl., Zimová, Šraierová.

Intelligence Bulldogs Brno: Hořínková (Marková) - Tomannová, Žáková, Andrlová, Knotková, Lysá, Poláková, Sekaninová, Dostálová, Konkolská, Úšelová.

Druhý den, druhé utkání, druhý tým z Brna. Tentokrát se jednalo o rezervu extraligových Židenic. Jihočeškám se ale reparát nezdařil, ačkoliv vstoupily do utkání skvěle. Důraz na brankovišti přetavila gól už ve třetí minutě Jitka Polívková. Na 1:1 vyrovnala individuální akcí Kateřina Kouřilová. Židenice se dostávaly více a více do tempa a dostaly se také do vedení. Druhou branku vstřelila Jana Jelínková. V 9. minutě vstřelila svou druhou branku Kateřina Kouřilová. Ve 13. minutě předvedly domácí krásnou akci, když Kristýna Minářová našla zadovkou Zimovou, která ale Fišerovou neprostřelila. Do konce třetiny se brněnský tým radoval ještě jednou. Odražený balonek poslala do branky Petra Drápalová. Stav po první třetině byl 1:4.

Další branky se diváci ve Sportovní hale dočkali po půl hodině hry. Na 5:1 zvyšovala Lenka Šafaříková a na 6:1 Marie Svobodová. Obě branky padly po důrazu hostujících hráček na brankovišti štírek.

Třetí třetinu otevřela brankou Klára Minářová a na domácí střídačce bylo o něco veseleji. Židenice po celou třetí třetinu povolily v tempu a pouze bránily své vedení. Nakonec se jim však ještě jednu branku podařilo vstřelit. Úspěšnou střelkyní byla Eva Mayerová.

„V zápase jsme odehráli dobře pouze poslední třetinu. Máme mladý tým, který potřebuje nabírat zkušenosti. Stále hledáme vhodné varianty pro náš systém. Čeká nás ještě velký kus práce, takže bych si nedělal velkou hlavu z posledního víkendu, kdy jsme neurvali žádné body,“ řekl k utkání jeden z trenérů Luboš Hanšpach.

Štírky čeká další ligové utkání až o víkendu 10. a 11. října. Nejprve se utkají s týmem FBC Kanonýrky Kladno a o den později s Florbalovou akademií MB-NBK.

FBC Štíři České Budějovice - TJ Sokol Brno Židenice B 2:7 (1:4, 0:2, 1:1)

Branky a nahrávky: 3. Polívková, 42. Minářová Kl. (Zahradníková) - 7. Kouřilová, 8. Jelínková, 9. Kouřilová (Šotkovská), 14. Drápalová (Kusáková), 31. Šafaříková (Mayerová), 33. Svobodová (Körmendyová), 53. Mayerová (Jelínková). Střely: 17:27. Vyloučení: 1:1. Bez využití. Rozhodčí: Šafář, Pěnička. Diváci: 14.

FBC Štíři České Budějovice: Zadinová - Janošťáková P., Polívková, Strumínská, Janošťáková L., Zahradníková, Malátová, Tušlová, Trendová, Linhartová, Kašparová, Nevařilová, Juhaňáková, Tichá, Minářová Kr., Minářová Kl., Zimová, Šraierová.

TJ Sokol Brno Židenice B: Fišerová - Jelínková, Körmendyová, Buráňová, Kouřilová, Kusáková, Šafaříková, Federselová, Svobodová, Drápalová, Šotkovská, Mayerová, Kováříčková.

Autoři

Štítky Turnov, Bulldogs Brno, SK Dynamo České Budějovice, Václav Staněk, Židenice, Ondřej Havelka, FC Zbrojovka Brno, přesilová hra, Marie Svobodová, trenér

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Štíři urvali s Turnovem dva body, ženám se nedařilo  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.