Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Štíři v Chomutově prohráli a skončila jejich vítězná série

Osm zápasů v řadě dokázali florbalisté Štírů dotáhnout do vítězného konce, ale v Chomutově tvrdě narazili. Po nepovedeném výkonu a zpackané třetí třetině podlehli 7:2.

Utkání začalo vyrovnaně. První větší šanci si připravil Majner, který svou střelou trefil břevno Trhlíkovo branky. Do vedení se ale dostali domácí hráči. Střelu na bližší tyč vyslal David Dudek a Koš lovil míček ze své sítě poprvé. Vyrovnat mohl opět Majner, ale jeho střela z otočky mířila pouze do hrudi Trhlíka. Několik příležitostí si vypracoval také Chomutov, ale Koš dokázal vše zlikvidovat.

Druhá třetina probíhala v podobném duchu, jako první část. Oba týmy si vytvářely příležitosti, ale gólmani vládli utkání. Druhá branka tak padla až ve 33. minutě, kdy na 2:0 zvyšoval Vít Andrle. Minutu a půl před koncem se konečně prosadili také hosté. Koš vyhodil dlouhý balonek na Pavla Formánka a ten střelou do vzdálenější šibenice snížil. V závěru prostřední periody se Štírům naskytla možnost přesilové hry, ale ani tu Jihočeši nevyužili.

Ve třetí třetině se očekával tlak hostů a touha po vyrovnání, ale úvod jim vůbec nevyšel. Na 3:1 zvyšoval z brejkové situace Jakub Štěrba. O tři branky to bylo v 45. minutě, když prostřelil Koše Ondřej Bejček. Budějčtí florbalisté poté dostali možnost další přesilové hry, ale po jejím skončení utekl do brejku Tomáš Fiala a bylo to 5:1. Z domácí strany to nebylo vše. Lukáš Fiala skóroval v 51. minutě a stav byl už 6:1 pro Chomutov. Jiskřičku naděje vykřesal Lukáš Malý, který 5 minut před koncem snížil, ale poslední hřebíček do štírské rakve zatloukl Vít Andrle. Českobudějovičtí hráči se snažili alespoň snížit, ale ani to se jim nepovedlo a prohráli 7:2.

„Odehráli jsme nejhorší zápas sezony. Na Chomutov jsme ztráceli v nasazení, pohybu i chuti po vítězství a pět inkasovaných gólů ve třetí třetině to jen potvrdilo. V pondělí doma proti Kadani musíme předvést úplně jiný florbal, abychom mohli pomýšlet na výhru,“ zhodnotil nepovedené utkání trenér Jiří Kratochvíl.

Jak již řekl v hodnocení trenér Kratochvíl, další utkání sehrají Štíři už v pondělí 28. září od 14:00 v SH České Budějovice proti Kadani.

FbC 98 Chomutov – FBC Štíři Č. Budějovice 7:2 (1:0, 1:1, 5:1)

Branky a nahrávky: 10. Dudek (Fiala L.), 33. Andrle (Krajník), 42. Štěrba (Jäschke), 45. Bejček (Krajník), 48. Fiala T. (Chocholoušek), 51. Fiala L. (Klíma), 57. Andrle (Bejček) – 39. Formánek (Koš), 55. Malý (Staněk). Střely: 36:30. Vyloučení: 2:1. Bez využití. Diváků: 94. Rozhodčí: Kunz, Šedivý.

FbC 98 Chomutov: Trhlík (Vlček) – Nový, Bejček, Jäschke, Štěrba, Dušek, Krajník, Fiala T., Fiala M., Dudek, Kopp, Trávníček, Andrle, Klíma, Šarša, Mock, Chocholoušek, Šulc.

FBC Štíři Č. Budějovice: Koš (Kunst) – Kudláček, Valdauf, Vilímek, Žáček, Havelka, Slepička – Staněk, Formánek, Hrdý, Hejplík, Skok, Zavacký, Měřička, Froněk, Majner, Malý.

Autoři

Štítky florbal, štíři, Chomutov, Jiří Kratochvíl, Kadaň, FbC 98 Chomutov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Štíři v Chomutově prohráli a skončila jejich vítězná série  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.