Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Staroměstští letní biatlonisté přivezli z Nového Města několik titulů

Po Mistrovství České republiky žactva v letním biatlonu přišlo na řadu také mistrovství dorostu, juniorů a dospělých. To se konalo o uplynulém víkendu v Novém Městě na Moravě. Na programu byly tři závody. V sobotu se běžel rychlostní závod a supersprint, v neděli pak závod s hromadným startem.

Jako první byl na řadě rychlostní závod. V mužích B doběhl na druhém místě staroměstský Jan Pokorný. Ženy A opět ovládla Pavla Schorná, která druhé v pořadí nadělila více jak minutu. V dorostencích B se na stupně vítězů probojoval Ondřej Mikulášek, konkrétně na třetím místě.

V supersprintu se závodníkům z KB Staré Město pod Landštejnem dařilo ještě více. V mužích A obsadili první dvě místa Martin Přibyl a Luboš Schorný. Stejně se dařilo také v kategorii ženy A. Pro zlato si doběhla Pavla Schorná a pro stříbro Klára Minářová. Své umístnění z rychlostního závodu zopakoval v dorostencích B Ondřej Mikulášek, který si doběhl pro bronz.

V závodě s hromadným startem vyhrál kategorii muži B Jan Pokorný. Ženy A neovládla žádná jiná závodnice než Pavla Schorná. V dorostencích B doběhl potřetí na třetím místě Ondřej Mikulášek.

Celkový žebříček ovládl v mužích B Jan Pokorný a v ženách A nedala nikomu šanci Pavla Schorná a obsadila také první místo. V juniorkách skončila na celkovém druhém místě Kateřina Jeníčková ze Strakonic. Dorostence A ovládli také závodníci ze Strakonic. První skončil Jan Novák a třetí Antonín Hanuš. Žebříček dorostenců B vyhrál staroměstský Ondřej Mikulášek a jeho týmová parťačka Karolína Daverná skončila v dorostenkách B na třetí pozici.

V soutěži družstev ovládli biatlonisté ze Starého Města kategorii dorostenců a v dospělých jim patří celková druhá příčka. V celkovém součtu žactva, dorostu a dospělých skončil KB Staré Město pod Landštejnem na první pozici a stal se tak nejúspěšnějším klubem sezony 2015.

Autoři

Štítky Nové Město na Moravě, Pavla Schorná, Česko, Staré Město pod Landštejnem, Luboš Schorný, Strakonice, biatlonista

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Staroměstští letní biatlonisté přivezli z Nového Města několik titulů  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.