Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Spanilá cesta pohárem končí. Štíři podlehli Kladnu 4:6

Statečný výkon českobudějovických florbalistů na postup do osmifinále poháru České pojišťovny nestačil. Prvoligovému Kladnu dlouho vzdorovali a po dvou třetinách dokonce vedli. Čtyřgólový Dušan Přívara z řad hostů ale rozhodl o postupu kanonýrů do osmifinále.

Bezbrankový stav dlouho netrval. V páté minutě se střelou z otočky nad ruku gólmana Kladna trefil Václav Hejplík a poslal Štíry do vedení. Do konce třetiny se ale kanonýrům podařilo vyrovnat. Extraligovými tituly ověnčený Dušan Přívara si vyběhl z rohu před Koše a zkušeně zakončil. Poté se naskytla hostům přesilová hra, která netrvala dlouho. Dušan Přívaraa se z půlky hřiště opřel do balonku a vymetl šibenici Košovy branky. První třetinu tak vyhrálo Kladno 2:1.

Od začátku druhé třetiny byli aktivnější domácí, ale Cmíral zavřel svou branku a žádný balonek za svá záda nepustil. Až ve 28. minutě se konečně podařilo vyrovnat. Zmatek před Cmíralem využil Miroslav Majner a bylo vyrovnáno. Ve 34. minutě bylo ještě veseleji. Štíři rychle rozehráli standardní situaci, Michal Měřička šel sám na Cmírala, kterého vykoupal a s následným zakončením do prázdné branky už neměl problém. Ihned po vstřelené brance měl gólovku na čepeli Froněk, ale v dobré pozici minul branku. I přesto budějčtí borci vedení po druhé třetině udrželi a do závěrečné periody vstupovali za stavu 3:2.

Odehrány byly pouze tři minuty třetí třetiny, když Dušan Přívara zkompletoval hattrick trefou do rohu Košovy svatyně. Ve 47. minutě se Kladenským podařilo skóre otočit. Ondřej Slivka prošel středem hřiště a přízemní střelou poslal Středočechy opět do vedení. Na 5:3 pro Kladno zvyšoval svou čtvrtou brankou opět Dušan Přívara, který trefil ve vzduchu přihrávku od Štechmüllera. Šestou branku Kladna dal Tomáš Richtr a se Štíry bylo zle. Tři minuty před koncem zkusili domácí hru bez brankáře a ta se jim vyplatila. Dvě minuty před koncem snižoval svou druhou trefou Michal Měřička. Více ale už českobudějovičtí florbalisté nestihli a s pohárem se tak loučí.

„Myslím si, že jsme odehráli solidní zápas, ale Kladno bylo zkušenější a mělo ve svém středu Dušana Přívaru, který celý zápas rozhodl. Asi ne nadarmo má čtyři ligové tituly. Takhle zkušený hráč nám chyběl a navíc nás v určitých fázích svazovala nervozita, protože jsme moc chtěli postoupit do osmifinálové skupiny. Můžeme litovat, že jsme ve druhé třetině neproměnili víc šancí a samozřejmě je škoda, že ve třetí třetině jsme soupeři vlastní chybou nabídli možnost vyrovnání. Celkově ale bylo naše působení v poháru úspěšné a jsme rádi, že jsme do haly přilákali tolik diváků,“ zhodnotil celé vystoupení v poháru lodivod Štírů Jiří Kratochvíl.

Odčinit pohárovou porážku mohou Štíři již tuto sobotu. Od 20 hodin nastoupí na hřišti Plzně proti místnímu FBC Plzeň. Na domácí palubovce se Budějčáci představí opět 17. října, kdy přivítají od 19 hodiny tým Čelákovic.

FBC Štíři České Budějovice - FBC Kladno 4:6 (1:2, 2:0, 1:4)

Branky a nahrávky: 5. Hejplík, 28. Majner (Formánek), 34. Měřička (Kudláček), 59. Měřička (Hrdý) - 16. Přívara (Štechmüller), 17. Přívara (Slivka), 43. Přívara (Pertlík), 47. Slivka (Richtr O.), 49. Přívara (Štechmüller), 56. Richtr T. (Blažek). Střely: 24:33. Vyloučení: 1:0. Využití: 0:1. Rozhodčí: Šafář, Pěnička. Diváci: 175.

FBC Štíři České Budějovice: Koš (Kunst) - Kudláček, Valdauf, Klouda, Vilímek, Žáček, Farka, Slepička - Staněk, Formánek, Hrdý, Hejplík, Novotný, Skok, Zavacký, Měřička, Froněk, Majner, Malý.

FBC Kladno: Cmíral (Šimon) - Míka, Pertlík, Slivka, Přívara, Richtr O., Štechmüller, Richtr T., Blažek, Bašta, Lacko, Mandler, Nolč, Burian.

Autoři

Štítky SK Kladno, Tomáš Richtr, Generali Česká pojišťovna, FC Viktoria Plzeň, SK Dynamo České Budějovice, Kanonýři Kladno, Jiří Kratochvíl

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Spanilá cesta pohárem končí. Štíři podlehli Kladnu 4:6  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.