Počasí dnes24 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Ragbisté Budějc chtějí v neděli před domácím publikem zapomenout na debakl z Vyškova

Na pořádné zápasy ragby nemusíte koukat při probíhajícím mistrovství světa jen v televizi. Hrají se rovněž v krajské metropoli. V neděli 18. října se na hřišti Jihočeské univerzity v Českých Budějovicích střetne od 14 hodin domácí tým s ARC Iurdica Praha.

Jihočeši budou chtít odčinit velký debakl. V posledním utkání totiž prohráli na hřišti B-týmu úřadujícího vicemistra - RC Jimi Vyškov - 12:74. „Náš tým má co napravovat. Nepovedené utkání ve Vyškově je minulostí a my se musíme co nejlépe připravit na tým z Prahy,“ říká trenér týmu Zdeněk Bílský.

Moc dobře však ví, co by na soupeře mohlo platit. „Dobrého výsledku dosáhneme pouze v případě, že se vrátíme ke své hře, kdy budeme na míči silní, budeme vyhrávat své standardní situace a v obraně zničíme útoky soupeře v zárodku včasným napadáním a přesným skládáním.“

Proti favoritovi na vítězství v lize bude kouč Bílský spoléhat na roj svého výběru. „Síla našeho roje bude základním stavebním kamenem strategie na nedělní zápas. Jestliže budeme schopni dostat jejich roj pod tlak, máme velkou šanci eliminovat kvalitu soupeře v útočných řadách a uhrát kvalitní výsledek,“ dodává.

Štítky České Budějovice, Vyškov, Praha, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ragbisté Budějc chtějí v neděli před domácím publikem zapomenout na debakl z Vyškova  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.