Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Štírům se na severu Čech nedařilo, šanci na reparát mají v sobotu

V rámci 7. kola Národní ligy odcestovali florbalisté Štírů do dalekého Turnova. Jednalo se již o druhé měření sil v této sezoně. V Českých Budějovicích zvítězili Štíři 6:5 v prodloužení. V Turnově se ale budějckým florbalistům vůbec nedařilo a podlehli 4:7.

Turnov se dostal do vedení už ve čtvrté minutě. Vojtěch Palatínus vybojoval balonek a po samostatné akci prostřelil Koše. O dvě minuty později vedli domácí už o dvě branky. Erler našel zpětnou přihrávkou Štěpána Matěchu, který přesnou střelou zvýšil na 2:0. Štěpán Matěcha vsítil i třetí branku Turnova, když byl úspěšný v napadání i v následném zakončení. Štíři si sice vypracovali několik slibných příležitostí, ale ani jeden míček za zády Švece neskončil.

Druhou třetinu začali hosté z Budějc na výbornou. Od úvodního hvizdu druhé třetiny uplynulo 46 sekund a Švece dokázal překonat Lukáš Malý. O další půlminutu později už to bylo pouze o jednu branku. Tentokrát se premiérově v této sezoně trefil Jan Novotný. Severočeši ale dokázali opět odskočit na rozdíl dvou branek. Dlouhý balon uklidil do branky Antonín Palatínus. Štíři se ale nevzdali. Chybnou rozehrávku turnovských dokázal potrestat Jindřich Hrdý a Jihočeši byli opět na dostřel. V přesilové hře ale Štěpán Matěcha zkompletoval hattrick a bylo to 5:3 pro domácí.

Bylo tak jasné, že ve třetí třetině uvidí diváci v turnovské hale ještě drama. Ve 48. minutě dokonce Jindřich Hrdý opět snížil na rozdíl jedné branky a Štíři se drali za vyrovnáním. To se však nepodařilo a domácí hráči dvěma góly do prázdné branky rozhodli o osudu utkání. Nejprve se trefil Daniel Měkota a po něm počtvrté v zápase Štěpán Matěcha.

„Nemůžu upřít hráčům snahu a bojovnost, ale na góly jsme se hrozně nadřeli a spálili jsme moc šancí. V závěru, kdy jsme potřebovali vyrovnat, tak nám chyběla větší podpora od obránců. Až příliš se projevila absence několika hráčů základní sestavy,“ zhodnotil nepovedené utkání trenér Jiří Kratochvíl.

Další utkání sehrají Štíři v českobudějovické Sportovní hale v sobotu 31. října od 20:30. Bude to opět bitva severu proti jihu. K osmému kolu přijede Chomutov. Ten v posledním utkání deklasoval Strakonice v poměru 12:1!

Bude to zápas v podstatě o šest bodů, jelikož Štírům patří momentálně osmá pozice s devíti body. Chomutov má také devět bodů, ale díky lepšímu skóre je na sedmé pozici. V prvním utkání těchto dvou celků byli úspěšnější Severočeši, kteří zvítězili 7:2.

Chomutov bude opět spoléhat na Jakuba Štěrbu, který si za šest utkání připsal sedm branek a šest asistencí. Nejproduktivnějším hráčem Štírů je Lukáš Malý, který má na svém kontě šest gólů a pět asistencí.

Přijďte podpořit českobudějovické florbalisty v boji o další cenné body!

TJ Turnov - FBC Štíři Č. Budějovice 7:4 (3:0, 2:3, 2:1)

Branky a nahrávky: 4. Palatínus V., 6. Matěcha (Erler), 14. Matěcha, 26. Palatínus A. (Palatínus V.), 35. Matěcha (Seidl), 60. Měkota (Němeček), 60. Matěcha (Rondoš) - 21. Malý (Hejplík), 22. Novotný (Hejplík), 30. Hrdý (Malý), 48. Hrdý (Malý). Střely: 28:38. Vyloučení: 3:2. Využití: 1:1. Rozhodčí: Čížek, Laštovička. Diváci: 48.

TJ Turnov: Švec (Suchomel) - Měkota, Palatínus V., Erler, Havlín, Matěcha, Pala, Seidl, Rondoš, Hejduk, Vitásek, Palatínus A., Němeček.

FBC Štíři České Budějovice: Koš (Kunst) - Staněk, Kudláček, Formánek, Valdauf, Hrdý, Hejplík, Novotný, Žáček, Havelka, Zavacký, Bíca, Majner, Malý, Slepička.

Autoři

Štítky Turnov, florbalista, Česko, SK Dynamo České Budějovice, 2. česká fotbalová liga, Piráti Chomutov, Jan Novotný, americká občanská válka, Jiří Kratochvíl, České Budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Štírům se na severu Čech nedařilo, šanci na reparát mají v sobotu  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.