Počasí dnes7 °C, zítra7 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Stolním tenistům Pedagogu se o víkendu nedařilo, přivezli pouze remízu z Ústí

O uplynulém víkendu zajížděli českobudějovičtí stolní tenisté k zápasům do Litoměřic a Ústí nad Labem. V Litoměřicích se nedařilo, když Jihočeši podlehli 6:10 a z Ústí si přivezli remízu 9:9.

Poprvé v letošní druholigové sezoně nastoupil za Pedagog mladý Filip Kortus, který nahradil Jana Jandu.

Úvodní debly v Litoměřicích budějčákům nevyšly. Filip Kortus s Romanem Kauckým padli ve čtyřech setech a Miroslav Vondra s Pavlem Kortusem podlehli v pěti setech. Pátou sadu prohráli nejtěsnějším možným rozdílem 9:11. První bod na stranu budějovických připsal Miroslav Vondra, který porazil domácího Tschakerta 3:2. Bohužel Pavlu Kortusovi se nezadařilo, prohrál 1:3 a stejný stav platil i celkově. Když se nezadařilo ani Romanu Kauckému a Filipu Kortusovi, bylo pro Jihočechy ještě hůř.

Po dalších dvou singlech naskákaly body na stranu Pedagogu. Opět v pěti setech zvítězil Miroslav Vondra a hladkou výhru si připsal Pavel Kortus. Roman Kaucký ani Filip Kortus žádné body nepřidaly a hosté tak prohrávali vysoko 3:7.

Jistota hostujícího týmu, Miroslav Vondra, opět zvítězil, ale Pavel Kortus zklamal, když s domácím Pinkou prohrál 1:3 na sety. Dobře rozehraný zápas měl poté Roman Kaucký, ale do vítězného konce ho nakonec nedotáhl. Zato Filip Kortus uhrál svůj první bod, když po výborném výkonu porazil leváka Hrušku 3:1. Poslední hřebíček do českobudějovické rakve zatloukl Tschakert, který porazil Pavla Kortuse. V souběžně hraném utkání si ale Miroslav Vondra se svým sokem poradil a kosmeticky upravil skóre. Litoměřice tak porazili České Budějovice 10:6.

Na víkend jsme poprvé na druhou ligu vzali Filipa Kortuse a nevedl si vůbec špatně. Bohužel se nám v Litoměřicích nepovedlo vyhrát ani jednu čtyřhru, i když obě byly hratelné. V singlech se opět parádním výkonem prezentoval Míra Vondra, který vydřel čtyři body. Premiérový bod ve druhé lize si po výborném výkonu s Hruškou připsal brácha Filip. Bohužel, já jsem zahrál pod svoje možnosti a mé dva body chyběly k tomu, abychom v Litoměřicích bodovali,“ zhodnotil sobotní výkon týmu Pavel Kortus.

Litoměřice – Pedagog ČB 10:6

V neděli přejížděli stolní tenisté do Ústí nad Labem, kde s rezervou místního klubu vybojovali remízu.

Už v úvodních deblech se dařilo více, než předchozí den v Litoměřicích. Filip Kortus s Romanem Kauckým svůj zápas zvládli, ale Miroslav Vondra s Pavlem Kortusem vyšli bodově naprázdno. Hosté se po dvou úvodních singlech dostali do vedení 3:1. Zvítězil jak Miroslav Vondra, tak Pavel Kortus. Po dalších dvou zápasech už však bylo vyrovnáno. Neuspěl Roman Kaucký a mladší z bratrů Kortusů, Filip, nestačil na favorizovaného Kabelku.

Pedagog poslal do vedení opět Miroslav Vondra. Bohužel, Pavel Kortus ve svém utkání neuspěl, když ho v úvodních dvou setech hodně rozhodil jediný domácí otravný fanoušek. Přesto se mu podařilo vyrovnat. V rozhodujícím setu měl více štěstí domácí Zajíček a vyrovnal. Ústí se poprvé dostalo do vedení, když Roman Kaucký podlehl Kabelkovi a Filip Kortus Votavovi.

Snížit dokázal opět Miroslav Vondra. Zajíčka zdolala ve čtyřech setech. Poté ale Pavel Kortus podlehl Kabelkovi třikrát 5:11 a Ústí vedlo 7:5. Pedagogu se ale podařilo vyrovnat. Úspěchy zaznamenali Roman Kaucký a talentovaný Filip Kortus. V utkání jedniček podlehl Miroslav Vondra Kabelkovi a Ústí nad Labem vedlo 8:7. Hladkou výhru zaznamenal Pavel Kortus a bylo opět vyrovnáno. Závěrečné singly tak rozhodovaly o konečném výsledku. Minimálně remízu zajistil Pedagogu Filip Kortus, který skvělým výkonem rozstřílel Zajíčka. Bohužel, Romanu Kauckému se nezadařilo a oba týmy se tak rozešly smírně 9:9.

V neděli v Ústí nad Labem se nám podařilo vyhrát jednu čtyřhru a hned se hrálo jinak. Stav byl v průběhu celého zápasu vyrovnaný, s domácími jsme se tahali o vedení. Nakonec zápas skončil asi zaslouženou dělbou bodů a remízu musíme brát, i když zase chyběl k výhře můj jeden bod, na který jsem měl. Míra Vondra sice podruhé v sezoně prohrál, ale s Kabelkou předváděli skvělou podívanou a jeho tři body byly opět základním stavebním kamenem našeho týmu. Zaskvěl se brácha Filip, který dělal dva body. Zejména poslední zápas za nervózního stavu 8:8 se Zajíčkem zvládl na jedničku a zkušenějšího soupeře úplně rozstřílel. V tabulce jsme před jihočeským derby na slušné šesté příčce. V Prachaticích budeme chtít za týden vyhrát,“ dodal k nedělnímu zápas Pavel Kortus.

Ústí nad Labem B – Pedagog ČB 9:9

Jak již bylo řečeno, Pedagog se nyní nachází na šesté příčce se 13 body. Za dva týdny, tedy 14. listopadu, se utkají v jihočeském derby s Prachaticemi, které jsou aktuálně jedenácté s 8 body. Zápas se odehraje právě v Prachaticích.

Autoři

Štítky stolní tenista, Litoměřice, učitel, Ústí nad Labem, singl, Prachatice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Stolním tenistům Pedagogu se o víkendu nedařilo, přivezli pouze remízu z Ústí  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.