Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Béčku Lions se daří, v Kubatovce dvakrát zvonila stovka

Třetiligoví basketbalisté Lions B sehráli o víkendu dvě důležitá utkání. V sobotu na své palubovce v Kubatově ulici přivítali tým z pražského Žižkova, v neděli hodinu po poledni pozvali na krajské derby Sršně z Písku.

Lions B – Sokol Žižkov 98:71 (50:32)

Jak bývá poslední dobou dobrým zvykem, posílené béčko Lions o hráče jindřichohradeckého A týmu utkání od začátku jasně dominovalo a chyběly mu jen dva body k završení sta bodů. Soupeř z Prahy, přestože se v sobotu v Budějcích hrál souboj sousedů v tabulce, nestačil nastolenému tempu hry a na konci utkání tak koukal na domácí hráče z propastné dálky 27 bodů.

„Utkání dal ráz začátek, navíc soupeř neměl tak kvalitní tým, takže jsme to utkání odehráli relativně v klidu,“ řekl po utkání trenér Lions B David Musil. Posílený tým ve třetí lize jen těžko hledá konkurenci, čehož si je trenér vědom. „Je to znát, když hrají Čech a Kysela, tak ti dva dají dohromady čtyřicet až padesát bodů. Buď ty koše sami dají, nebo vytvoří příležitosti pro spoluhráče. Pokud nehrají, dáváme sedmdesát bodů za zápas, když hrají, dáváme stovku.“

Lions B – Sršni Písek 106:86 (56:35)

Jihočeské třetiligové derby začalo sice košem píseckých basketbalistů, ale pak přišla smršť z domácí strany a bylo to rázem o deset bodů. Promluva trenéra Matějky sice probrala hosty z letargie, ale ti přesto na posílený domácí tým nestačili a v poločase prohrávali o více než dvacet bodů.

„Kluci se navzájem znají, trochu se před utkáním špičkovali, ale my jsme zvládli začátek, a od toho se pak odvíjel celý zápas,“ komentoval dobrý vstup do derby trenér Lions David Musil.

Po přestávce začali hosté opět vlažně, jejich kouč si proto vzal znovu oddechový čas a to jeho týmu pomohlo. Během chvíle se lepším pohybem a důrazným pressinkem dostali bodově domácím na dostřel 64:56. „Sami jsme se hloupými chybami dostali pod tlak,“ připustil po utkání David Musil. Domácí basketbalisté krizový okamžik zvládli, opět zvýšili svůj náskok a v závěrečné části hry nenechali nikoho na pochybách, kdo by měl utkání vyhrát.

Basketbalisté Lions B se dvěma vítězstvími přiblížili vytoužené záchraně. „Jak jsem říkal, když jsem nastoupil k týmu, tak osm výher je možná záchrana, devět výher je tutová. My už jsme zvládli sedm utkání, potřebujeme ještě dvě vyhrát. Věřím, že v Kralupech a doma s Berounem se nám to podaří,“ uzavírá trenér Lions B David Musil.

Štítky basketbalista, Písek, Žižkov, trenér, David Musil, Praha, HC Berounští Medvědi, České Budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Béčku Lions se daří, v Kubatovce dvakrát zvonila stovka  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.