Počasí dnes20 °C, zítra21 °C
Neděle 12. května 2024  |  Svátek má Pankrác
Bez reklam

Běžecká RunTour zvedne Budějčáky z gauče

První ze sedmi závodů běžeckého seriálu Česká pojišťovna Mizuno RunTour, který má s nadsázkou zvednout Česko z gauče, startuje v sobotu 13. dubna na českobudějovickém Senovážném náměstí.

Po loňské úspěšné premiéře pořadatelé věří, že se do závodů na 5 a 10 kilometrů a do dětských klání v jihočeské metropoli zapojí přes 700 příznivců zdravého pohybu.

Seriál Česká pojišťovna Mizuno RunTour navazuje na úspěšný ročník 2012, v němž v sedmi městech po celém Česku přilákal bezmála čtyři tisícovky běžců. Pro mnohé z nich to přitom byla vůbec první podobná zkušenost se závodním prostředním. Stejnou filozofii má RunTour s podtitulem ´pro zkušené i nadšené´ i tentokrát.

„RunTour je určena prakticky pro všechny - jak pro ty, kteří si ráno místo papučí u postele nazouvají už rovnou běžecké boty, tak i pro jiné, kteří se na ty kecky jen dívají a sami sobě slibují, že další týden už konečně začnou,“ říká Milan Beneš, ředitel seriálu. „Právě proto jsme před rokem zvolili pěti a desetikilometrové distance, které prověří zkušené běžce a zároveň ukážou ostatním, že běhat může úplně každý.“

S tím, jak seriál RunTour vyrostl, přistoupili pořadatelé k několika změnám. Nově se letos poběží závody na 5 a 10 kilometrů odděleně, nejmenší děti do 6 let čeká trať v délce 500 metrů a ty starší rovný kilometr, zároveň byly rozděleny i dětské kategorie. Prvních 700 přihlášených běžců navíc získá v rámci svého startovního balíčku zdarma originální funkční tričko Mizuno v designu RunTour.

Ambici ´zvednout Česko z gauče´ budou i letos pomáhat známé osobnosti, které se do běhů v jednotlivých městech zapojí. Tvářemi seriálu pro rok 2013 jsou olympijský vítěz v moderním pětiboji David Svoboda a Emma Smetana, přední reportérka Televizních novin TV Nova. Oba se poprvé společně postaví na start právě v Českých Budějovicích.

„Na RunTour se mi líbí, že spojuje světy profesionálního a amatérského sportu,“ říká David Svoboda, který na loňských olympijských hrách v Londýně získal zlatou medaili v moderním pětiboji. „Běh je jeden z nejpřirozenějších pohybů, není finančně náročný a dá se provozovat v každém věku. Stačí se rozhodnout a vyrazit. Je na každém, co pro sebe udělá.“

Společně se seriálem ale nedělají účastníci jen něco sami pro sebe - pořadatelé seriálu z každého startovného věnují 50 Kč na charitativní účely a podpoří dětské kardiocentrum Fakultní nemocnice v Motole. V loňském roce přispěli závodníci společně s Nadací České pojišťovny bezmála půlmilionem korun.

Přihlásit se na všechny závody RunTour včetně toho v Českých Budějovicích je možné na webových stránkách www.run-tour.cz, a to vždy do středeční půlnoci před každou akcí. Při registraci online činí startovné pro závod na 10 kilometrů 350 Kč, poloviční distance stojí o stokorunu méně a děti přihlášené před závodem přes internet běží zcela zdarma.

Získat startovní číslo je ovšem možné i na poslední chvíli i v sobotu 13. dubna dopoledne na Senovážném náměstí.

RunTour myslí na děti a jejich rodiče v samotném zázemí, kde bude na všech závodech připravena velká dětská zóna partnera seriálu Nestlé. K dispozici budou společenské hry, kreslení či házení na koš. Odborný personál rovněž pohlídá děti v době, kdy budou rodiče na trati.

V roce 2012 se do celého seriálu zapojila tisícovka dětí, letos chtějí pořadatelé dosáhnout na dvojnásobný počet.

Kompletní kalendář Česká pojišťovna Mizuno RunTour

13. dubna České Budějovice
4. května Plzeň
1. června Hradec Králové
20. července Liberec
24. srpna Olomouc
14. září Brno
5. října Praha

Tisková zpráva

Štítky RunTour České Budějovice, běžecký závod, RunTour, Generali Česká pojišťovna, Česko, Senovážné náměstí, gauč, České Budějovice, David Svoboda, olympijské hry, Nestlé, Milan Beneš

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Běžecká RunTour zvedne Budějčáky z gauče  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.