Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Budějcké karatistky mají ze světové ligy dva bronzy

Minulý víkend se v rakouském Salzburgu konalo Grand finále Premier league 1 a Youth World Cup. Turnaje karatistů se zúčastnilo přes 850 závodníků z přibližně 50 států světa. Na toto prestižní klání vyrazili také zástupci TJ Karate České Budějovice a přivezli na jih Čech hned dvě medaile.

Sobotní den patřil juniorům. V tento den nastoupili ke svým zápasům Igor Kibrik, Dominik Szalay, Veronika Halodová a Lucie Janouchová. Prvním třem jmenovaným se ale bohužel nedařilo, když podlehli svým soupeřům v prvních kolech.

Naopak se dařilo Lucii Janouchové, která podlehla pouze ve druhém kole Maďarce, jež se však probojovala do finále a Lucie mohla bojovat v repasáži o medaili.

Janouchová v prvním kole repasáže porazila Chorvatku 2:1 a v boji o třetí příčku po velmi vyrovnaném zápase 1:0 také Italku. Členka TJ Karate tak zaslouženě vybojovala bronzovou medaili v kategorii kumite juniorek nad 59 kilogramů!

V neděli nastoupily naše dorostenky do 47 kilogramů - Adriana Crhonková a Monika Burgerová. Adriana v prvním kole porazila rakouskou závodnici, ale ve druhém kole podlehla Němce.

Monika v prvním kole měla volný los, ve druhém porazila překvapivě italskou závodnici a ve třetím v semifinále podlehla pozdější vítězce ze Slovenska.

V boji o třetí místo nastoupila Burgerová proti favorizované Němce, kterou po taktickém výkonu udolala 1:0 a vybojovala další bronzovou medaili pro TJ Karate České Budějovice.

„Nejdříve bych rád ještě jednou pogratuloval holkám k zisku cenných medailí, které na tak těžkém turnaji vybojovaly. Sám osobně beru tento výsledek jako zadostiučinění za práci, kterou jsme všichni tento rok odvedli, ať už to jsou závodníci či trenéři. Není to práce jen jednoho člověka, ale celého týmu. Jsem rád, že se výsledek konečně dostavil,“ komentoval vystoupení svých svěřenců trenér TJ Karate Miroslav Hýsek.

„Touto cestou děkuji Vojtovi Kočí, Lucce Veithové, Honzovi Kočí a dalším ať už závodníkům nebo trenérům, kteří se jakýmkoliv způsobem podíleli a podílí na přípravě našich závodníků,“ dodal Hýsek.

Napsal Jindřich Ardolf

Štítky karate, TJ Karate České Budějovice, Lucie Janouchová, Monika Burgerová, Rakousko, medaile, bronzová medaile, České Budějovice, Česko, Salzburg, trenér, Slovensko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Budějcké karatistky mají ze světové ligy dva bronzy  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.