Počasí dnes17 °C, zítra18 °C
Čtvrtek 9. května 2024  |  Svátek má Ctibor
Bez reklam

Budějcký klub TJ Karate má v březnu nabitý program

TJ Karate České Budějovice pořádalo v pátek dopoledne tiskovou konferenci, na které se probíral březnový program Jihočechů. Českobudějovičtí bojovníci se v dohledné době zúčastní čtyř turnajů, které jsou na nejvyšší úrovni, co může karate - kromě MS a ME - nabídnout.

9th Harasuto World Cup - CEKL - Lodž (Polsko)

Turnaj se uskuteční ve dnech 2. až 3. března a jde o první velkou prověrku v letošním roce. Přihlášených závodníků je přibližně tisíc, budějcká výprava se skládá z 18 závodníků od žáků až po juniory.

„Jedeme tam s cílem uspět hlavně v kategorii dorostenců a juniorů, kteří jsou ve velké přípravě v boji o nominaci na mistrovství světa. To se koná ve druhé polovině roku ve Španělsku,“ řekl hlavní trenér TJ Karate Miroslav Hýsek.

Karate1 Premier League - Dordrecht (Nizozemsko)

Turnaj probíhající o týden později v Nizozemsku, tedy od 9. do 10. března, je v karate něco jako formule 1 v motorismu. Do Holandska pojedou pouze senioři Jan Kočí a Lucie Veithová. Zbylí členové týmu jsou dlouhodobě zranění nebo ulehli s chřipkou.

„Chtěl bych navázat na výsledky z loňského roku, kdy jsme v kumite vybojovali sedmé místo a dále nejlepší šestnáctku, což znamenalo bodované pozice. Nikomu předtím se to z Česka nepovedlo. Hodně si slibuji od Lucky Veithové, která se dostává do své životní formy,“ prozradil kouč Hýsek.

Karate1 World Cup - Laško (Slovinsko)

Do Slovinska v termínu 16. až 17. března pojede seniorský závodní oddíl a nominace vznikne později podle aktuálního zdravotního stavu závodníků.

Tohoto turnaje se TJ Karate České Budějovice zúčastní vůbec poprvé, ale jde o turnaj na principu Premier League1, takže o velkou kvalitu závodníků nouze nebude.

„Cíle jsou jednoznačné. Chceme se probojovat mezi top závodníky v jednotlivých váhových kategoriích. I když se ale tak nestane, tak pro každého závodníka to bude velká zkušenost. Turnaj takovéto kvality může každému do budoucna jen prospět,“ uvedl dál Miroslav Hýsek.

Mistrovství Česka seniorů a finále Ligy kumite týmů - Hradec Králové

Na republikovém šampionátu konaném 31. března obhajuje TJ Karate loňské prvenství v pořadí klubů. Velkými adepty na titul jsou mladí dorostenci, kteří loni neprohráli ani jeden zápas.

Výprava by měla čítat 25 až 30 karatistů. Z toho bude dvanáct závodníků bojovat na republice, zbytek v Lize družstev.

„Naším cílem je nominovat co nejvíce závodníků na mistrovství Evropy, které se koná začátkem května v Budapešti. Takže chceme získat co nejvíce titulů mistra České republiky,“ pověděl na závěr tiskovky hlavní trenér Hýsek.

Štítky TJ Karate České Budějovice, program turnajů v březnu, karate, České Budějovice, Nizozemsko, Česko, Slovinsko, Premier League, Polsko, Formule 1, Španělsko, Lodž

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Budějcký klub TJ Karate má v březnu nabitý program  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.