Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Čechům světový šampionát nevychází. Ani muži do 23 let medaili nemají

Mistrovství světa v cyklokrosu má za sebou závod mužů do 23 let, ve kterém Česká republika pomýšlela na cenný kov. Po dobrém začátku českých cyklistů ale přišly problémy a propad. Vyhrál Belgičan Michael Vanthourenhout. Nejlepším Čechem byl sedmý Jakub Skála.

V krásném slunečném počasí odstartovali čeští cyklokrosaři výborně a na táborské trati šel do vedení Jakub Skála. Za sebou v úvodních zatáčkách táhl celý peloton, kde byl navíc na čtvrté pozici Vojtěch Nipl. Na čele měl dle předpokladů jezdit také Jihočech Adam Ťoupalík, jenže technické problémy ho hned v prvním kole odsunuly až na samé dno.

„Jeden závodník do mě najel a spadl mi řetěz, který se zamotal a nešel nahodit. Nabral jsem velkou ztrátu. Závod jsem dojel díky fanouškům,“ řekl v televizním rozhovoru Ťoupalík. Problémy se nevyhnuly ani Skálovi s Niplem, kteří museli postupně také řešit techniku a propad.

Pozdější vítěz Michael Vanthourenhout se na čelo postupně propracoval ve třetím a čtvrtém kole. Dobře na tom byl i Nipl, který ve čtvrtém kole vyměnil kolo a chtěl zaútočit na medaili. Jenže i jemu spadl řetěz a bylo po šancích.

V posledním šestém kole měl Vanthourenhout už velký náskok a vedení si hlídal. Druhou pozici vybojoval Belgičan Laurens Sweec, který porazil Stana Gordieho z Nizozemska o čtyři sekundy.

„Trať byla těžká, protože místy byla zledovatělá a jinde blátivá. Po celé trati bylo důležité udržet koncentraci,“ řekl vítěz.

Mužů do 23 let závodilo 49 z 18 zemí. Od 14 hodin se fanoušci dočkají vrcholu mistrovství. Na trať se vydají závodníci v kategorii muži elite.

Výsledky muži do 23 let

1. Michael Vanthourenhout 49 minut, 55 sekund
2. LaurensSweeck (oba Belgie) +10 sekund
3. Stan Godrie (Nizozemsko) +10

7. Jakub Skála +1:06
11. Vojtěch Nipl +1:36
22. Adam Ťoupalík +2:38
35. Štěpán Schubert +5:04
37. Dominik Vrána +5:32

Štítky cyklokros, závody, mistrovství, Michael Vanthourenhout, Jakub Skála, Mistrovství světa v cyklokrosu, Česko, Adam Ťoupalík, Vojtěch Nipl, Nizozemsko, Stan Godrie, Belgie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Čechům světový šampionát nevychází. Ani muži do 23 let medaili nemají  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.