Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Cestu pohárem ukončil hráčkám FBC United Chodov

Dosud nejtěžší soupeř, s jakým se kdy utkaly v soutěžních zápasech, čekal na hráčky FBC United České Budějovice. V osmifinále Českého poháru přijel na jih Čech extraligový tým TJ JM Chodov. Družstvo, které má dvacetiletou historii a v jehož středu hraje celkem pět reprezentantek v dospělých a juniorských kategoriích, nakonec ve sportovní hale vyhrálo 11:5 a postoupilo dál. Podobný zázračný výsledek, jakého dosáhly Jihočešky s Trutnovem, nezopakovaly.

„Byť náš soupeř na svých webech před utkáním konstatoval, že nechá odpočívat klíčové hráčky, realita byla jiná. Kromě Dvořákové nastoupily od začátku a až do konce hrály v kompletním složení,“ popisoval zápas trenér FBC United České Budějovice Ivan Janoušek. Jeho tým sehrál výborným způsobem první dvě třetiny. Po nich svítil na tabuli šokující stav 4:3 pro domácí a vypadalo to na další překvapení.

Do poslední třetiny soupeř vystřídal brankářky, ale hlavně změnil způsob útočné hry. „Než jsme dokázali zareagovat, hned v první minutě vyrovnal a za další dvě otočil poprvé stav ve svůj prospěch,“ dodal Janoušek. Dále jeho tým rozložily slepené góly v padesáté minutě. V 57. minutě už byl stav 4:9. Následovalo střídání brankářek domácích. Byť za góly Kristýna Petržalová nemohla, do branky si zaklekla juniorka Zákostelecká, která ještě v závěru dvakrát inkasovala. Brankovou tečku za letošním úspěšným putováním Českým pohárem však udělala pět sekund před koncem domácí Andrea Dostálová. „Závěrečná třetina nám ukázala v čem musíme přidat, abychom se mohli měřit s týmy jako je Chodov,“ našel pozitiva na prohraném zápase trenér Janoušek. „Musíme si přiznat, že byl soupeř lepší a zkušenější. Bohužel tu zkušenost prokázal právě ve třetí třetině. Ale myslím si, že jsme Chodovu připravily hodně těžké chvilky a ze hřiště jsme rozhodně nemusely odcházet se svěšenými hlavami,“ konstatovala kapitánka týmu Iveta Fuková.

Nejproduktivnější hráčkou hostů byla reprezentantka Žůrková (4+2) spolu s dalšími hráčkami repre Vojáčkovou (2+1) a Bachmajerovou (1+1). Za domácí se prosadily Veronika Rybičková (2+1), Andrea Dostálová (1+1), Klára Minářová (0+2), Lenka Morová a Lucie Jiříková (obě 1+0). Sestava United: Petržalová, Zákostelecká – Jiříková, E. Dudová, M. Nováková, Janoušková, Rybičková, Dostálová, Skálová, Paurová, K. Dudová, J. Nováková, Minářová, Morová, Wernerová, Kadlecová, Valíková, Fuková, B. Nováková, Vachelová.

Autor: Ivan Janoušek

Foto : Pavel Ortman

Štítky SK Dynamo České Budějovice, TJ JM Chodov, Česko, Trutnov, Manchester United FC, Lila Bubelová

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Cestu pohárem ukončil hráčkám FBC United Chodov  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.