Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Dvůr Vondrov se chystá na svátek koní a parkuru

Konec srpna mají už tradičně milovníci koní a jezdeckého sportu spojený se závody v parkuru, které pravidelně pořádá Jezdecká tělovýchovná jednota Holiday Horses Club Hluboká nad Vltavou ve dvoře Vondrov.

Ani letos tomu nebude jinak a ve dnech 25. až 26. srpna tam proběhne už 13. ročník soutěže v parkuru, Velká cena města Hluboká nad Vltavou.

Program akce slibuje opět zajímavou podívanou, především na výkony koní a jezdců na dráze a překážkách s různými stupni obtížnosti. Skokové soutěže jsou rozdělené podle kategorií a také podle náročnosti skokových variant - kategorie S, ZL, L, dvoufázové skákání, volba překážek, atd.

V programu nechybí ani divácky velmi oblíbená a atraktivní disciplína - skok přes kolmou zeď, dotovaný mimořádnou odměnou pro vítěze, tedy pro jezdce, který na koni zdolá nejvyšší kolmou překážku. Hlavní soutěží závodů je Cena města Hluboká nad Vltavou, skoková soutěž stupně ST*.

V příjemném areálu dvora Vondrov ovšem nebudou pro návštěvníky k vidění jen skokové soutěže. Podle informací Gabriely Kozákové, ředitelky závodů a dvora Vondrov, představí své jezdecké umění i děti z ´přípravky´ JTJ Holiday Horses Club.

„V rámci doprovodného programu je připravena ukázka akrobacie dětí na ponících a také celá řada programů pro děti i mládež, přibližující tradici jezdectví. To je vlastně součástí našeho dlouhodobého programu, ve kterém se věnujeme nejen tréninku dětí, ale snažíme se v nich vyvolat a upevnit vztah ke koním, k přírodě,“ uvedla Gabriela Kozáková.

„Pro děti a mladé jezdce máme různé motivační podněty, jedním z nich bylo například vyhlášení ´sranda´ akce - soutěže o nejlepší masku - a také soutěže o karnevalový parkur na Malé ceně Hluboké nad Vltavou, která se jela tady na Vondrově v sobotu 4. srpna. Ve Velké ceně je zase motivačním prvkem ocenění nejmladšího účastníka v každé skokové soutěži. Naši práci s dětmi a mládeží významně podporuje i náš generální partner,“ doplnila Kozáková.

Podle dalších informací nebude na Velké ceně Hluboké chybět ani občerstvení, oblíbená večerní společenská setkání jezdců, majitelů stájí a vůbec všech milovníků koní a další, pro vondrovský parkur charakteristické, zábavné aktivity.

Štítky Dvůr Vondrov, parkur, soutěž, koně, Hluboká nad Vltavou, dvůr

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dvůr Vondrov se chystá na svátek koní a parkuru  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.